Ministrul Sanatatii (landul Bavaria) a declarat miercuri ca, in sudul Germaniei, institutul Robert Koch – centrul german de control al maladiilor infectioase – a confirmat primul caz de gripa porcina, potrivit AP.
gripa porcina
Potrivit autoritatilor, persoana infectata locuieste in zona Regensburg, la nord de Munchen.

Dupa Spania si Marea Britanie, Germania este a treia tara din Europa care confirma cazuri de gripa porcina pe teritoriul sau.

In alta ordine de idei Organizatia Mondiala a Sanatatii a ridicat nivelul de alerta de la faza 3, la faza 4, din cauza gripei porcine. Asta inseamna ca lumea se afla cu un pas mai aproape de izbucnirea unei pandemii. Decizia a fost luata in conditiile in care virusul se transmite de la om la om si poate determina epidemii la nivelul comunitatilor.

Pentru ca intreaga lume se afla in fata unui nou virus, un vaccin impotriva bolii ar putea aparea cel mai devreme in luna august. Asta ar inseamna ca Organizatia Mondiala a Sanatatii sa creasca alerta pandemica la 5 sau, mai grav, la 6.

Tavalugul a pornit din Mexic, dupa care s-au confirmat imbolnaviri si in Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Israel, Noua Zeelanda si Coreea de Sud. In zeci de alte tari exista suspiciuni.

Sursa: Stirile PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.