Primul tronson de autostrada eco din Romania va avea si doua tuneluri

  Primul tronson de autostrada eco din Romania va avea si doua tuneluri
  Primul tronson de autostrada eco din Romania va avea si doua tuneluri

  Cine a avut ocazia sa foloseasca autostrada de la Budapesta la Viena a observat existenta unor supratraversari „verzi” ale soselei. Acestea ajuta la circulatia naturala a animalelor, pentru a nu afecta habitatul acestora. Lotul 2 al autostrazii Lugoj – Deva va fi primul eco, care va oferi asemenea lucrari de arta, inclusiv doua tuneluri. Unul dintre utilizatorii forumului peundemerg.ro a reusit realizarea unei simulari a modului in care aceste ecoducte vor fi puse in practica.

  Protestele unei puternice organizatii ecologiste au dus la schimbarea proiectului de constructie a lotului 2 al autostrazii Lugoj – Deva. Mai precis, a fost solicitata si aprobata realizarea unor ecoducte care sa permita circulatia animalelor in habitatul natural, afectat de constructia autostrazii. In principal, s-a vorbit de migratia ursilor pentru aceste suprastructuri.
  Vorbim despre mai multe viaducte, supratraversari, inclusiv doua tuneluri. Acestea ar urma sa ajute la circulatia animalelor, iar tunelurile ar urma sa elimine total schimbarea habitatului natural de catre sosea.
  Unul dintre utilizatorii forumului peundemerg.ro, unul dintre principalele din Romania specializat pe problemele infrastructurii a realizat un film extrem de interesant care prezinta o simulare a modului in care va arata lotul de autostrada si modul in care ar urma sa fie puse in valoare aceste ecoducte.

  Lucrarile la acest lot de autostrada au fost demarate de curand, finalizarea acestora fiind programata pentru anul 2016. Este vorba de 28,7 kilometri de autostrada, valoarea lucrarilor fiind estimata la 128 de milioane de euro. Este destul de posibil ca noile ecoducte sa prelungeasca durata lucrarilor, iar pentru cele doua tuneluri sa fie organizata o licitatie separata.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *