Printul Charles va vizita Delta Dunarii in prima jumatate a acestui an

Printul Charles va vizita Delta Dunarii in prima jumatate a acestui an
Printul Charles va vizita Delta Dunarii in prima jumatate a acestui an

Anuntul a fost facut public de presedintele Consiliului Judetean Tulcea, Horia Teodorescu, in cadrul unei conferinte de presa organizate vineri, de la ora 12.00, la sala Dobrogea a Consiliului Judetean Tulcea.

Conform celor declarate de presedintele Teodorescu, printul Charles si-a anuntat intentia de a vizita judetul Tulcea, in special Delta Dunarii, in prima jumatate a acestui an.

Raspunsul vine in urma invitatiei lansate de Consiliul Judetean Tulcea in cursul anului trecut.

„Este o onoare pentru noi sa primim vizita printului Charles in judetul Tulcea si este o oportunitate pentru noi sa aratam ca Delta Dunarii este o destinatie de luat in calcul pentru turisti din intreaga lume“, a spus presedintele Teodorescu.
Amintim faptul ca in 2013 presedintele Consiliului Judetean Tulcea, Horia Teodorescu, a transmis Majestatii Sale, Printul Charles al Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, invitatia de a admira frumusetile Deltei, respectiv ale judetului Tulcea.

„Prietenia cu care onorati poporul roman ne indeamna sa va adresam invitatia de a vizita Delta Dunarii, cea mai bine conservata zona umeda din Europa. Delta Dunarii face parte din patrimoniul UNESCO din 1992, este a treia din Europa ca marime si prima in ceea ce priveste biodiversitatea. In acelasi timp, in judetul Tulcea si in Delta Dunarii traiesc in armonie reprezentanti ai cinci­spre­zece etnii, zona fiind cunoscuta ca un exem­plu de convietuire etnica. Cunoscand pasiunea dumneavoastra pentru Transilvania, indraz­nim sa va propunem si o alta destinatie din Romania, la fel de pitoreasca si atractiva. Daca agenda Majestatii Dumneavoastra permite, am fi incantati sa va fim gazda si ghid in aceasta calatorie de descoperire a Deltei Dunarii, paradisul pasarilor calatoare si locul in care salasluiesc pasari amenintate cu disparitia de pe glob”, se arata in invitatia oficiala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *