Procesul contra taxei de mediu

Dupa castigarea procesului contra taxei de prima, actiunea judiciara impotriva formei abuzive in care Guvernul a inteles sa actioneze in acest domeniu continua.
taxa de mediu
Prin urmare, Judecatoria sectorului 5 urmeaza sa se pronunte cu privire la nelegalitatea asa numitei “taxe de mediu”, structurata pe aceleasi principii care au fundamentat predecesorul act normativ in domeniu, “taxa de prima inmatriculare”.
La ultimul termen de judecata, Ministerul Finantelor a avut o pozitie cel putin surprinzatoare. In intampinarea depusa la instanta, ministerul a solicitat chemarea in garantie a Administratiei Fondului pentru Mediu, in calitate de beneficiar al sumelor incasate cu titlu de “taxa de poluare”. Conform Ministerului Finantelor, entitatea care are calitate procesuala ar fi Administratia Fondului pentru Mediu, uitand insa un amanunt elementar: in toate litigiile patrimoniale, statul este reprezentat de catre Ministerul Finantelor. Celor interesati le reamintim ca pot solicita instantei sa dispuna returnarea taxei de prima inmatriculare, in baza sentintei obtinute in “procesul Gardianul” contra acesteia. In eventualitatea castigarii procesului contra “taxei de poluare”, cei care au plati-t-o vor putea profita si de acest precedent in vederea recuperarii sumelor platite cu ocazia inmatricularii autovehiculelor.

Sursa: Gardianul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente