Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume.

Ghee este un unt clarificat (limpede), fara particule solide, lapte sau apa. Acest produs este o parte importanta a bucatariei Ayurveda (medicina traditionala indiana, cea mai veche stiinta a vindecarii, aparuta in urma cu 5.000 de ani).

ghee
In bucataria ayurvedica, ghee trece drept elixir al vietii, pentru ca este usor digerabil si ajuta asimilarea substantelor hranitoare in organism. In mod obisnuit, se foloseste la gatit si prajit, insa ghee se foloseste si in anumite tehnici indiene de purificare a corpului si de eliminare a toxinelor. Ghee are proprietati digestive deosebite, confera vitalitate, flexibilitate incheieturilor, stralucire parului si pielii, longevitate. In India, multi parinti le dau copiilor zilnic o lingura de ghee pe post de vitamine.

Ghee poate fi folosit si pentru imbunatatirea respiratiei. Practic, se inmoaie degetul in ghee si se maseaza interiorul nasului. Acest tratament ajuta la “deschiderea” simturilor.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here