Prof. dr. Florin Badulescu: „Alimentatia raw vegan nu te fereste de cancer”

Prof. dr. Florin B?dulescu: "Alimenta?ia raw vegan nu te fere?te de cancer"
Prof. dr. Florin Badulescu: "Alimentatia raw vegan nu te fereste de cancer"
Prof. dr. Florin Badulescu: „Alimentatia raw vegan nu te fereste de cancer”

Recent, vedeta postului Acasa TV Olivia Steer a facut, pe Facebook, o postare neinspirata legata de cancer. In afara persoanelor care au luat atitudine in spatiul virtual, vedeta este contrazisa, vehement, si de specialisti in domeniu.

Olivia Steer, recunoscuta drept o adepta a stilului de viata sanatos si a alimentatiei raw vegan, a scris pe Facebook: „Cancerul e ca norocul. Si-l face omul cu mana lui”. Parerea generala a fost ca vedeta s-a hazardat facand o astfel de afirmatie. La scurt timp, chiar si ea a realizat ca afirmatia este nepotrivita si a sters postarea cu pricina.

„Toti suntem expusi”

„Este socanta aceasta afirmatie. Toti suntem expusi. Unii oameni sunt predispusi, intr-o mai mare sau mai mica masura, sa dezvolte cancer. Toti traim intr-un mare mediu, iar poluarea constituie un factor favorizant. Dovada ca in tarile dezvoltate incidenta bolii este mai mare”, ne-a declarat prof. dr. Florin Badulescu, presedintele Societatii Nationale de Oncologie Medicala din Romania.

„Este inutil sa renunti la proteine”

„La unele persoane, aparitia cancerului este transmisa genetic, iar la altele exista o predispozitie pentru a dezvolta boala. Si stilul de viata conteaza, in sensul ca poate agrava o predispozitie, insa, de exemplu, nu la toti fumatorii apare cancerul pulmonar. De asemenea, alimentatia raw vegan nu te fereste de cancer. La fel, este inutil sa renunti la proteine in ideea ca, astfel, vei fi ferit de cancer sau vei invinge boala. Cancerul consuma proteinele, insa, daca nu ne hranim, le va devora pe cele existente deja in corp. Trebuie sa existe un echilibru in alimentatie”, explica prof. dr. Badulescu.

„Ce vina au copiii bolnavi?”

„Venim pe lume cu o zestre genetica. Aparitia cancerului nu tine doar de stilul de viata, asa cum afirma Olivia Steer. Ce vina au copiii bolnavi? Si-au facut-o cu mana lor? Nu as vrea ca parintii copiilor bolnavi de cancer sa se intoarca impotriva ei doar pentru ca a facut o afirmatie nefericita”, explica si Cezar Irimia, presedintele Asociatiei Bolnavilor de Cancer din Romania.

Disparitia surorii ei a lasat urme adanci

Sora Oliviei Steer a fost rapusa de cancer, in 2010, dupa sase ani de chin. In urma ei a ramas un baietel, acum in varsta de noua ani. Aceasta drama a lasat urme adanci in sufletul vedetei. Probabil si din acest motiv Olivia a decis sa adopte un stil de viata sanatos, bazat pe alimentatia raw vegan.

„Daca un regim alimentar ar fi solutia, atunci orice guvern, din orice parte a lumii, ar face economie de bani si nu ar mai investi in medicamente.” – Prof. dr. Florin Badulescu

„Declaratia Oliviei Steer este nefericita pentru ca nu omul alege cancerul. Trebuie sa avem responsabilitatea cuvintelor.” – Cezar Irimia, presedintele Asociatiei Bolnavilor de Cancer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *