Program educational pentru protectia mediului, in Oltenia

  0
  516
  Program educaţional pentru protecţia mediului, în Oltenia
  Program educational pentru protectia mediului, in Oltenia

  Unitatile de invatamant preuniversitar sunt invitate sa se inscrie, pana pe 9 noiembrie, in programul educational de protectie a mediului „Patrula de reciclare“, initiat de Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec. Programul se desfasoara in Bucuresti si in mai multe judete din tara, inclusiv in cele din Oltenia – Dolj, Gorj, Olt, Mehedinti si Valcea. Realizat de RoRec in parteneriat cu primariile si Inspectoratele Scolare Judetene, proiectul „Patrula de reciclare“ reprezinta un program educational de protectie a mediului, centrat pe colectarea si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) in unitatile de invatamant. Proiectul urmareste incurajarea obiceiului de colectare selectiva a acestui tip de deseuri pentru a contribui la atingerea obiectivelor cantitative impuse de normele europene, anume de patru kilograme/locuitor/anual, ajuta elevii sa inteleaga unele dintre cauzele poluarii mediului si sa constientizeze faptul ca reducerea acestora depinde de fiecare dintre noi, invitandu-i sa devina ambasadorii acestui mesaj ecologic in comunitatile lor.

  Unitatile de invatamant din judetele mentionate interesate de program, metodologia de inscriere si regulamentul Patrulei de reciclare sunt invitate sa acceseze pagina de internet a RoRec si pagina facebook Patrula de reciclare. Inscrierea in program se va putea face pana pe 9 noiembrie 2012.

  Prima editie a Patrulei de Reciclare s-a incheiat in luna iunie a acestui an, cu rezultate notabile: peste 17.000 de copii si adolescenti din 206 scoli si gradinite din sapte judete au reusit sa colecteze, impreuna, peste 42.000 de kilograme de DEEE, au conceput si pus in practica sute de activitati de constientizare si promovare a colectarii responsabile. Recordul este detinut de Scoala „George Emil Palade“ din Ploiesti, care a strans 2.596,6 kilograme de DEEE, cea mai mare cantitate colectata de o unitate de invatamant din tara.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.