Programele „Energie locala” si “Centrul pentru Energie Regenerabila” iau nastere in Avrig

0
375
Programele "Energie locala" si “Centrul pentru Energie Regenerabila” iau nastere in Avrig
Programele "Energie locala" si “Centrul pentru Energie Regenerabila” iau nastere in Avrig

In baza programului national ”Dezvoltarea infrastructurii de inovare si transfer tehnologic INFRATECH”, initiativa a Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica, Institutul National de Cercetare–Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a infiintat in 2007 un incubator de afaceri in cadrul Sucursalei ICPE-CA din Sfantu Gheorghe.

Incubatorul ITA ECOMAT ICPE-CA Sfantu Gheorghe a deschis recent un punct de lucru in localitatea Avrig, judetul Sibiu. Scopul acestui demers este de a sprijini demararea si implementarea programului “ENERGIE LOCALA”, prin oferirea de servicii suport de consultanta, transfer de know-how si dezvoltare de afaceri.

Programul “ENERGIE LOCALA” este o strategie complexa conceputa de Primaria Avrig, cu scopul alinierii sale, pana in anul 2020, unui model energetic integrat la nivelul Uniunii Europene.

Un obiectiv important al programului il reprezinta realizarea “Centrului pentru Energie Regenerabila”, ce va determina dezvoltarea unui centru industrial modern, destinat producerii energiei din surse regenerabile, dar si dezvoltarii altor tipuri de industrii sau servicii care sa respecte principiile majore de protectie a mediului si, in acelasi timp, sa contribuie la revitalizarea si evolutia economica a orasului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.