Programul “Bicicleta cu buletinul” revine la Iasi

Programul "Bicicleta cu buletinul" revine la Iasi

O banca si un ONG au demarat ieri editia 2012 a programului de bike-sharing derulat sub titulatura “I’Velo”. Punctul din care iesenii isi pot inchiria o bicicleta cu buletinul este situat in aceasta vara la intersectia dintre soseaua Stefan cel Mare si Bulevardul Carol I. Proiectul care stimuleaza folosirea mijloacelor alternative si ecologice de transport a fost demarat ieri la statuia lui Mihai Viteazul de pe bulevardul Carol I unde se afla si centrul de inchiriere. Proiectul care se va derula in aceasta vara pe Copou este accesibil de-a lungul intregii saptamani, de luni pana duminica, intre orele 10.00 si 21.30, ultima inchiriere fiind posibila la 20.30.

Potrivit organizatorilor, inchirierea se face doar prin prezentarea buletinului, iar rezervarea bicicletei se poate face si online, la www.ivelo.ro. Toate centrele de inchiriere sunt modernizate, iar bicicletele sunt noi. In primii doi ani de functionare a programului, 550.000 de romani au petrecut pe bicicletele “I’Velo” peste un milion de ore si au parcurs mai mult de 6 milioane de kilometri. Prin utilizarea transportului ecologic, pe doua roti, in locul autovehiculelor, romanii au contribuit la reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 800 de tone.

“Dupa 550.000 de utilizatori, 6 milioane de kilometri parcursi pe biciclete si peste 800 de tone de dioxid de carbon economisite, I’Velo revine pentru a treia editie anuala. Ne bucuram sa readucem acest proiect la Iasi in 2012 si indemnam cat mai multi ieseni sa aleaga bicicleta ca mijloc de transport alternativ”, a precizat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution. Centrele I’Velo functioneaza in mai multe orase din tara, Bucuresti, Timisoara, Brasov si Constanta. Proiectul este sustinut de Raiffeisen Bank si de ecologistii de la Green Revolution.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente