Programul ecologic Casa Verde se ofileste.

2
615
Cladirile sunt responsabile pentru mai mult de 40% din consumul de energie la nivel global si o treime din emisiile de carbon

Daca vroiati sa va incalziti casa prin metode ecologice cu sprijinul Ministerulului Mediului luati-va gandul.
case pasive
Romanii care se pregateau sa-si cumpere generatoare solare sau eoliene subventionate de Ministerul Mediului mai au de asteptat.

*Nu sunt bani – Mai mult institutia nu exclude chiar varianta anularii programului, pentru ca nu sunt bani. Ieri, cand ministrul mediului trebuia sa dea startul programului Casa verde, pentru a treia oara a anuntat public faptul ca nu sunt bani. In afara de bugetul neexistent, ministrul a criticat graba cu care a fost facut regulamentul. Intre timp zeci de agenti economici sunt in pragul disperarii. Multe au adus echipamente moderne foarte scumpe pentru cei care vor sa se inscrie in program.

* Executivul va decide soarta caselor „verzi” – Esecul programului Casa Verde la enervat teribil pe Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi. Acesta a inaintat premierului Emil Boc propunerea de revocare din functie a sefului Administratiei Fondului pentru Mediu, Mihai Toti, motivand ca nu a respectat termenul de publicare a listei instalatorilor validati in cadrul programului Casa Verde. Ministrul Mediului a adaugat ca va prezenta situatia proiectului ecologic in sedinta de guvern de astazi, urmand ca Executivul sa aleaga intre revizuirea, reducerea partiala a finantarii pentru acest program, continuarea lui in forma propusa si anularea intregului program de inlocuire sau completare a sistemului clasic de incalzire cu sisteme care folosesc energie alternativa.

* Case Verzi din 16 februarie daca proiectul ramane valabil – Programul ar presupune finantarea persoanelor fizice pentru proiecte de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, geotermala si eoliana sau alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului. Initial proiectul presupunea ca Administratia Fondului Pentru Mediu sa sustina financiar 90% din costurile unui astfel de sistem, dar nu mai mult de 25.000 RON adica aproximativ 7.000 EUR. Programul Ministerului Mediului ar trebui sa inceapa in data de 16 februarie si sa se incheie in data de 5 decembrie 2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.