Programul Natiunilor Unite pentru Mediu si-a stabilit obiectivele de dezvoltare durabila pana in 2015

  0
  439
  Programul Na?iunilor Unite pentru Mediu ?i-a stabilit obiectivele de dezvoltare durabil? pân? în 2015
  Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu şi-a stabilit obiectivele de dezvoltare durabilă până în 2015
  Programul Natiunilor Unite pentru Mediu si-a stabilit obiectivele de dezvoltare durabila pana in 2015
  Programul Natiunilor Unite pentru Mediu si-a stabilit obiectivele de dezvoltare durabila pana in 2015

  In cadrul Consiliului de Administratie al Programului Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), care are loc, in perioada 18 – 22 februarie, la Nairobi, unde e prezenta si o delegatie din Romania, s-a discutat bugetul Programului in perioada 2014 – 2015, precum si obiectivele UNEP de dezvoltare durabila pentru aceasta perioada.

  Seful Delegatiei Romaniei, Elena Dumitru, a participat la lucrarile de miercuri ale Consiliului, unde s-au trasat liniile de actiune si viitorii pasi de urmat in domeniul mediului la nivel global. In acest context, secretarul de stat in Ministerul Mediului, Elena Dumitru, a subliniat importanta ministrilor Mediului in promovarea agendei internationale de dezvoltare durabila la nivel national.

  „Daca ministrii mediului vor asigura o vizibilitate mai mare a problemelor de mediu la nivel global, vor putea actiona si in cadrul propriilor guverne pentru implementarea deciziilor UNEP intr-o maniera mai eficienta”, a precizat Elena Dumitru.

  Romania participa la lucrarile Consiliului de Administratie UNEP, care se defasoara anul acesta la sediul Programului Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) din Nairobi, in perioada 18 – 22 februarie, sub sloganul „Rio 20+: de la rezultate la implementare” care vizeaza consolidarea Programului ca for principal la nivel international in domeniul mediului. La deschiderea oficiala a reuniunii a participat si presedintele Republicii Kenya, Mwai Kibaki.

  In prima zi a dezbaterilor, participantii au discutat rolul pe care Programul Natiunilor Unite pentru Mediu ar trebui sa il joace in agenda de dezvoltare mondiala dupa anul 2015 si au fixat obiectivele de dezvoltare durabila pentru aceeasi perioada. In cadrul acestor dezbateri, secretarul de stat Elena Dumitru a subliniat faptul ca obiectivele de dezvoltare durabila, fixate in timpul lucrarilor Consiliului de Administratie UNEP, trebuie traduse si in agendele pentru dezvoltare durabila care exista la nivel de guverne.

  Totodata, secretarul de stat a subliniat importanta implicarii tuturor actorilor, inclusiv a societatii civile, in devederea indeplinirii obiectivelor fixate in cadrul Summit-ului Rio+20.

  „Expertiza si experienta societatii civile si a celorlalti actori implicati trebuie sa contribuie la activitatea UNEP, a Consiliului de Administratie si organismele subsidiare acestora. Trebuie sa dezvoltam un mecanism prin care acest lucru se poate realiza, tinand cont si de alte asemenea mecanisme utilizate de alte organisme si institutii internationale”, a spus Elena Dumitru.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.