Programul „Rabla 2015” ar putea debuta la jumatatea lunii martie

0
492
Programul
Programul "Rabla 2015" ar putea debuta la jumatatea lunii martie
Programul "Rabla 2015" ar putea debuta la jumatatea lunii martie
Programul „Rabla 2015” ar putea debuta la jumatatea lunii martie

Programul de stimulare si innoire a parcului auto national (Programul Rabla, n.r.) ar putea debuta, in acest an, dupa jumatatea lunii martie, iar incepand de azi, 16 februarie, Ghidul de finantare va fi in consultare publica, timp de zece zile, a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa, Gratiela Gavrilescu, ministrului Mediului, Apelor si Padurilor.

‘Timp de zece zile, incepand de astazi, Ghidul de finantare a Programului Rabla va fi in consultare publica pe site-ul ministerului. Finantarea Rabla 2015 face parte din bugetul Fondului de Mediu si sper ca, in prima sedinta de Guvern, sa fie aprobat bugetului Administratiei Fondului pentru Mediu. Bugetul pentru programul ‘Rabla’ este de 200 de milioane lei, cu 33% mai mare decat bugetul anului 2014′, a spus Gavrilescu.

Potrivit ministrului Mediului, Apelor si Padurilor, prima de casare va ramane, in acest an, la 6.500 de lei, iar eco-bonsul destinat celor care vor sa cumpere o masina ecologica a fost majorat de trei ori, de la 500 la 1.500 de lei.

‘In acelasi timp, speram ca prin dezbaterea publica demarata azi, sa putem sa finantam 25.000 de tichete electronice, din care 20.000 pentru persoane fizice. Speram ca, pe parcursul lunii martie, poate la jumatatea lunii, cetatenii romani sa poata accesa programul. Prima de casare este tot de 6.500 de lei, dar ca noutate avem o marire a ecobonusului de la 500 la 1.500 de lei pentru a stimula persoanele care au posibilitate sa achizitioneze un automobil nou ecologic’, a explicat Gavrilescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.