Proiect de ecologizare a apelor de la Santimbru

Proiect de ecologizare a apelor de la Santimbru

Consilierii judeteni din Alba au votat joi aprobarea actului aditional de actualizare a sumelor pentru implementarea proiectului „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti” de la Santimbru, ce presupune reducerea deversarii de nutrienti in sursele de apa.
Actul aditional la Conventia de Colaborare incheiata intre Ministerul Mediului, Consiliul Judetean Alba si Consiliul Local Santimbru propune actualizarea valorilor investitiei pentru implementarea proiectului „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”, valori bazate pe estimari efectuate in perioada de pregatire a proiectului, mai precis, in anul 2006. Valoarea totala estimata a lucrarilor era de 328.500 echivalent euro, din care 311.425 euro platiti de Banca Mondiala, prin Ministerul Mediului, Unitatea de Management a Proiectului „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”, 14.650 euro achitati de Consiliul Judetean Alba si 2.425 euro, platiti de Consiliul Local Santimbru.
Prin actul aditional, supus aprobarii consilierilor judeteni, se propun urmatoarele valori: Totalul investitiei este de 430.504 in echivalent euro, din care 407.204 in echivalent euro platiti de Banca Mondiala, 20.875 in echivalent euro platiti de Consiliul Judetean Alba si 2.425 in echivalent euro, platiti de Consiliul Local Santimbru.
Obiectivul principal al proiectului „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti” este reducerea deversarii de nutrienti in sursele de apa si promovarea unei schimbari de comportament prin intarirea capacitatii institutionale si de reglementare, precum si prin actiuni cu rol demonstrativ la nivelul localitatilor si, prin urmare, sprijinirea Guvernului Romaniei in vederea satisfacerii cerintelor UE in domeniul protectiei apei. Conventia de Colaborare pentru implementarea proiectului a fost semnata la data de 30.06.2009.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente