Proiect pentru managementul deseurilor din Prahova

0
471
Statie de deseuri de zece milioane euro, la Tutora
Statie de deseuri de zece milioane euro, la Tutora
Proiect pentru managementul deseurilor din Prahova
Proiect pentru managementul deseurilor din Prahova

Consiliul Judetean a semnat ieri un proiect cu Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, in ceea ce priveste managementul deseurilor din Prahova. Prin acest lucru, autoritatile doresc imbunatatirea sistemului actual si reducerea poluarii in judet.

Proiectul este finantat prin Programul Operational Sectorial de Mediu, Axa Prioritara 2. A fost semnat ieri de catre Mircea Cosma, presedintele Consiliului Judetean Prahova, si de catre Rovana Plumb, Ministrul Mediului. Astfel, implementarea lui deja a inceput si va dura pana in decembrie 2015.

In cadrul proiectului, se doreste construirea a doua statii de transfer, a unei statii semi-automate de sortare a deseurilor reciclabile si a unei statii de tratare mecano-biologica a deseurilor reziduale. Momentan, in Prahova, astfel de investitii au fost facute fie prin intermediul fondurilor PHARE, fie prin bani de la bugetele locale. Judetul beneficiaza de trei statii de transfer, doua statii de sortare, o statie de compostare si trei depozite de deseuri. Insa, nu toate aceste investitii sunt conforme cu normele in vigoare.

“Cel mai mare dintre ele, depozitul din Ploiesti, este inca neecologizat si va fi conformat in cadrul proiectului”, a declarat Silvia Constantinescu, director adjunct Directia Absorbtie Fonduri Europene.

Astfel, pe langa investitii noi, prin intermediul proiectului vor fi aduse la standardul normal si restul obiectivelor din judet.

Profitand de ocazie, Rovana Plumb, Ministrul Mediului, a adus laude judetului, in ceea ce priveste situatia deseurilor, comparativ cu restul tarii.

“S-a semnat, impreuna cu Ministerul Mediului, un contract care va aduce beneficii la nivelul intregului judet Prahova- un judet care, nu pentru prima oara spun, este, cred, cel mai eco judet al tarii”, a declarat Rovana Plumb.

Valoarea totala a proiectului este de 203.238.611 lei. Statiile de transfer vor fi construite in localitatile Busteni, Sinaia si Urlati, in timp ce la Boldesti- Scaeni va fi amenajata o statie semi-automata de sortare a deseurilor reciclabile. Statia de tratare mecano-biologica va fi infiintata in Ploiesti.

Pasul imediat urmator este organizarea licitatiilor, in vederea selectarii operatorilor cu care proiectul va fi dus la bun sfarsit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.