Proiect romano-bulgar pe teme de voluntariat, la scoala Lunca Pascani

  0
  482
  Proiect romano-bulgar pe teme de voluntariat, la scoala Lunca Pascani
  Proiect romano-bulgar pe teme de voluntariat, la scoala Lunca Pascani

  Incepand de marti, 6 martie, elevii si profesorii de la scoala din Lunca Pascani vor desfasura activitati comune cu un grup de elevi si profesori din Bulgaria. Este vorba despre derularea inca unei etape dintr-un proiect educational international care are drept scop implicarea tinerilor in actiuni de voluntariat. Doua cadre didactice si 4 elevi din Varna vor invata impreuna cu pascanenii cum sa se implice in astfel de activitati benevole, discutiile purtandu-se in limba engleza. Activitatile se vor desfasura pe parcursul a trei zile, intre 6 si 8 martie. Practic, bulgarii au intors vizita pe care elevi si profesori de la scoala Lunca au efectuat-o in tara vecina, in toamna anului trecut.

  “Aceasta este cea de-a patra etapa din proiect, dupa ce prima intalnire a avut loc la Sarajevo, a doua in Bulgaria, unde noi am fost oaspetii lor. A treia etapa a proiectului s-a derulat in scoala fiecaruia, cand fiecare a organizat cate un “Bazar de Craciun”, pentru ca acum sa ne apropiem de final odata cu vizita prietenilor nostri la scoala Lunca. E o buna oportunitate pentru elevii nostri sa invete despre voluntariat, dar si sa exerseze folosirea limbii engleze ”, a precizat Mariana Davidoaia, director al scolii Lunca Pascani.

  Coordonatoarea delegatiei bulgare, Valentina Hristova, a apreciat colaborarea, declarandu-se incantata sa cunoasca Pascaniul. Cei mai bucurosi au fost copii. Atat elevii si profesorii din Varna cat si cei de la Lunca s-au declarat incantati ca au reusit sa se cunoasca reciproc.
  In timpul celor trei zile de activitati in cadrul proiectuluie, indrumati de profesori, copii au participat la concursuri, au creat un poster, dar au primit si facut vizite. Intre vizitatori s-au numarat si cercetasii pascaneni, organizatie constituita pe baza de voluntariat, care desfasoara multe activitati benevole. In ceea ce priveste vizitele, una dintre activitati se va desfasura la Scoala Speciala Pascani, copii urmand a realiza, in comun, martisoare.
  ziarulorioznt.info

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.