Proiecte de mediu in Eforie
Proiecte de mediu in Eforie

Primarul Ion Ovidiu Brailoiu spune ca Primaria are depuse proiecte in valoare de peste 40 de milioane lei

Orasul Eforie se afla in plina dezvoltare si modernizare, iar tot mai multe zone din localitate se transforma vazand cu ochii.

Ieri, primarul Ion Ovidiu Brailoiu a declarat, intr-o conferinta de presa, ca a primit finantare pentru alte doua proiecte de importanta majora pentru localitatea pe care o administreaza de aproape 8 ani. Este vorba despre proiectele privind refacerea falezei din Eforie Nord, grav afectata in ultimii ani, si cel privind amenajarea unui parc in zona Cazino din Eforie Sud, ambele aprobate de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud – Est. Lucrarile din cadrul celor doua proiecte vor fi demarate in perioada urmatoare, a anuntat primarul Brailoiu.

Primul proiect se refera la refacerea aleii de promenada dintre hotelurile Acapulco si Belona, precum si aleea Belona, din Eforie Nord. „Lucrarile vor avea ca scop extinderea aleii de promenada, realizarea unor puncte de observatie si supralargire a promenadei cu 1.70 m, realizarea pavimentului din dale sau pavele, montarea de banci si mobilier urban, realizarea unui sistem supraveghere video si inlocuirea sistemului de iluminat ornamental. Proiectul are o valoare totala de aproximativ 100 de miliarde de lei vechi, iar contributia Primariei Eforie este de numai 2 miliarde, restul finantarii fiind asigurata din fonduri europene nerambursabile”, a explicat primarul Ovidiu Brailoiu. In ceea ce priveste durata de implementare a proiectului, edilul a anuntat ca aceasta este de 18 de luni, iar cea de executie de 12 luni.

Parc modern in Eforie Sud, pe o suprafata de 8.000 mp

Cel de-al doilea proiect priveste refacerea unor spatii verzi din Eforie Sud, situate in imediata apropiere a falezei, vederea spre mare fiind cea care ii atrage an de an pe turisti si ii indeamna pe localnici sa nu renunte la plimbarile pe malul marii. Brailoiu a explicat ca acest proiect presupune amenajarea unui parc modern in zona Cazino, din Eforie Sud, proiectul fiind practic o completare a lucrarilor efectuate in ultimii ani de Primarie, pentru refacerea accesului pietonal pe plaja din Eforie Sud.

Valoarea totala a lucrarilor cuprinse in acest proiect este de peste 3 de milioane de lei, finantarea fiind asigurata in cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile. In ceea ce priveste durata de realizare a proiectului, aceasta este de 14 luni, iar suprafata totala a terenului pe care se va realiza parcul este de 8.387,66 mp.

Cele doua proiecte nu sunt singurele lucrari de maxima importanta pe care administratia Eforie le deruleaza, primarul Brailoiu a anuntat ca Primaria are depuse proiecte de peste 40 milioane de lei. „Aceste proiecte vizeaza mai multe domenii, precum infrastructura, energia regenerabila, invatamantul local sau dezvoltarea turismului balnear si au fost depuse in anii 2009, 2010 si 2011. Este un semnal foarte bun pentru noi ca se deblocheaza proiectele si ca putem continua lucrarile pe care le-am inceput. Avem un un partener de incredere in actualul Guvern si sunt sigur ca astfel vom avea si mai multa sustinere pentru proiectele noastre”, a completat primarul Ion Ovidiu Brailoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here