493353158972_proiecte_europene.jpgAgentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a semnat in urma cu cateva zile un protocol de colaborare cu Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, protocol in urma caruia proiectele cu finantare europeana, gen dezvoltare rurala, vor primi avizul de mediu mai usor.

Colaborare

Obiectivul principal al protocolului este de a stabili cadrul legislativ, administrativ si operational in temeiul caruia APDRP, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si Garda Nationala de Mediu vor colabora in vederea verificarii proiectelor finantate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR). “Colaborarea dintre Agentie si factorii cu raspundere in protectia mediului a fost deosebit de eficienta pe parcursul derularii Programului SAPARD, iar acest lucru ne indeamna sa fim siguri ca orice beneficiar al FEADR va avea la dispozitie un mecanism precis pentru a obtine autorizatiile necesare. APDRP acorda o importanta deosebita protectiei mediului pentru proiectele pe care le va finanta, in acelasi timp, responsabilizarea beneficiarilor fiind o prioritate”, a declarat Laszlo-Attila KLoRIK, directorul general al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.
Importanta maxima

Astfel, Protocolul va facilita celor care solicita finantare nerambursabila indeplinirea unui criteriu de eligibilitate de maxima importanta, anume, respectarea tuturor normelor de protectie a mediului pentru investitia preconizata. APDRP impreuna cu Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor au prevazut existenta unor proceduri precise care sa permita evaluarea de catre autoritatile de protectie a mediului a impactului proiectelor finantate prin Programul National pentru Dezvoltare Rurala si astfel perioada de obtinere a avizelor si autorizatiilor sa fie scurtata semnificativ.

Sursa: Info Portal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here