Japonia – 9 miliarde de dolari pentru clima

0
360

Japonia a pregatit o suma-record pentru lupta impotriva incalzirii globale.

Premierul japonez Yasuo Fukuda va anunta in Elvetia un plan de investitii de 9,113 miliarde de dolari in cinci ani, pentru a ajuta tarile in curs de dezvoltare sa combata schimbarile climatice, a anuntat agentia Kyodo.

Forumul Economic Mondial, care se desfasoara in fiecare an in orasul elvetian Davos, este evenimentul ales de Fukuda pentru a prezenta acest program, al carui obiectiv este prevenirea dezastrelor naturale provocate de schimbarile climatice si usurarea tranzitiei spre utilizarea energiilor regenerabile, precum cea solara.

SUBIECT SI PENTRU G8. Ajutoarele vor fi destinate unui numar de 40 de tari din Asia, Africa si America Latina, iar Tokyo a demarat discutiile pentru aplicarea unor masuri concrete in Indonezia. Este prevazut ca schimbarile climatice sa devina un subiect-cheie pe agenda reuniunii pe care G8 – Grupul celor mai bogate tari plus Rusia – o va avea anul acesta in Japonia. Fukuda intentioneaza, in plus, sa sustina un discurs asupra schimbarilor climatice, la Davos. Japonia doreste ca la aceasta conferinta sa fie mentionata necesitatea reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera incepand din 2013, data cand va inceta valabilitatea Protocolului de la Kyoto. Initial, Guvernul nipon intentiona sa aloce 500 de miliarde de yeni pentru planul sau de ajutorare din bugetul Ministerului de Externe, dar a decis sa dubleze suma cu contributiile altor ministere si agentii, pentru a-si consolida pozitia de lider in lupta impotriva incalzirii globale.

Sursa: Jurnalul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.