Proiectul deputatilor de colectare selectiva a pornit cu stangul

0
417

A trecut o zi de la marea lansare „Camera Deputatilor colecteaza selectiv” si deja cosurile de gunoi nou-noute sunt pline cu sticle si hartii, toate la un loc. Asta desi scopul proiectului era acela de a separa hartia de plastic, astfel incat sa poata fi reciclate.
colectare selectiva
Cosurile albastre pentru hartie. Cele galbene pentru plastic. Dar oare cine se uita cu atentie la etichete?! In mai mult de jumatate din ele am gasit hartie si plastic la gramada. Obiceiurile vechi se uita greu. Desi traim in era calculatorului, deputatii si senatorii inca lucreaza cu materiale clasice. Hartia e sfanta, asa ca toate casutele lor postale sunt pline cu vrafuri de legi si alte proiecte.

Pana la a economisi, parlamentarii au macar alternativa sa arunce hartia separat la gunoi ca sa fie reciclata. Un gest binevenit daca ne gandim ca masivul Palat al Parlamentului produce gunoi cat un oras cu zece mii de locuitori.

In plus, Parlamentul este un mare consumator de energie electrica si termica, pe care se duc anual peste 10 milioane de lei. Pana la o atitudine responsabila fata de natura si de banii publici, parlamentarii fac si ei ce pot. Primul pas va fi sa invete sa arunce selectiv hartia, plasticul si deseurile menajere.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.