Simbolul Romaniei, Delta Dunarii, promovata pe YouTube prin 65 de minidocumentare

0
775
Ziua Mondial? a Zonelor Umede, s?rb?torit? peste tot în lume în a doua zi a lunii februarie
Ziua Mondială a Zonelor Umede, sărbătorită peste tot în lume în a doua zi a lunii februarie
Simbolul Romaniei, Delta Dunarii, promovata pe YouTube prin 65 de minidocumentare
Simbolul Romaniei, Delta Dunarii, promovata pe YouTube prin 65 de minidocumentare

Frumusetile Deltei Dunarii, care atrag an de an turisti straini in Romania, sunt promovate prin intermediul a 65 de minidocumentare postate pe Youtube, in cadrul campaniei „Delta Dunarii – Paradisul aproape pierdut!”.

Timp de un an de zile, cumuland peste 200 de zile de filmare, specialisti in filmarea vietii salbatice au urmarit cu grija specii de pe intreaga suprafata a Deltei Dunarii si au stat de vorba cu experti de la Societatea Ornitologica Romana si Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunarii despre felul in care ele vietuiesc, de multe ori amenintate de prezenta omului.

Cele 65 de minidocumentare au fost realizate in cadrul proiectului „Delta Dunarii – paradisul aproape pierdut! Campanie de informare si constientizare cu privire la protejarea biodiversitatii Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii – Delta Semper”, care a fost implementat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta (ASDD) in perioada 2011 – 2012. Proiectul este cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial Mediu (POS Mediu).

Pentru prima data in Romania majoritatea speciilor protejate din Delta Dunarii sunt filmate si pot fi urmarite de iubitorii naturii.

Aceasta documentare realizata in premiera pentru marele public sustine nevoia Rezervatiei Deltei Dunarii de a fi tratata si explorata diferit, punand mai mult pret pe bogatia ei unica.

„Delta Dunarii are pe teritoriul ei, ca zone strict protejate, doar 50.600 ha din 550.000 ha, iar ca zone economice 306.000 ha. In mod normal, aceasta titulatura, de «zona economica» nu are ce sa caute intr-o rezervatie de patrimoniu mondial. Desi este considerata o zona prioritara de reconstructie ecologica, desi este inclusa intr-un plan de management pentru conservarea biodiversitatii, totusi s-au renaturat doar 15.000 ha”, spune Liviu Mihaiu, presedintele Asociatiei Salvati Dunarea si Delta.

Delta Dunarii este a doua ca marime din Europa si cea mai bine conservata delta din lume. In Delta se dezvolta in conditii naturale 5.380 de specii de flora si fauna. Flora este reprezentata de 1.839 de specii, dintre care 678 de alge planctonice, 107 de licheni, 38 de macromicete si 1.016 plante vasculare. Fauna numara 3.541 de specii, 3.061 nevertebrate si 480 vertebrate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.