Promoveaza transportul ecologic: Mai multi tineri au facut turul orasului pe biciclete

Promoveaza transportul ecologic: Mai multi tineri au facut turul orasului pe biciclete
Promoveaza transportul ecologic: Mai multi tineri au facut turul orasului pe biciclete

Odata cu venirea primaverii, un grup de tineri si-a scos bicicletele din adaposturi. Ei au facut, in decurs de mai multe ore, turul capitalei pe doua roti. In asemenea mod, ciclistii au promovat transportul ecologic si modul sanatos de viata. De asemenea, participantii la tur le-au cerut autoritatilor sa gaseasca solutii pentru ambuteiajele din Chisinau.

Organizatorii vor ca orasul Chisinau sa fie asemeni unei adevarate capitale europene – curat si fara miros urat. Ei le-au propus oamenilor sa renunte, macar uneori, la masini in favoarea bicicletei.

“E mai ecologic, e mai econom, si e mult mai distractiv decat sa mergi cu masina. Si pentru ca e foarte placut sa mergi tu pe bicicleta si e bine pe termen lung pentru oras”, a spus organizatorul Anastasia Condruc.

Unii tinerii i-au indemnat pe locuitorii Chisinaului sa-si traiasca frumos si sanatos viata:

“Modul sanatos de viata nu inseamna neaparat dieta, neaparat sala de forta. Inseamna atitdine, frumusete si o mica placere”,a declarat p tanara.

Altii au mentionat ca vor sa atraga atentia autoritatilor la murdaria si ambuteiajele din oras:

“Eu vreau ca orasul sa fie foarte curat, sa fie aer curat. De aceea ne propunem ca mersul cu bicicleta sa devina un obicei”.

“Noi vrem piste! Noi vrem ca autoritatile locale sa ia aceasta intrebare in serios daca vor sa rezolve problema ambuteiajelor”.

La finalul cursei, tinerii au organizat o petrecere intr-un local din capitala unde au cantat si dansat.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,209FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente