Propunere legislativa pentru instituirea tolerantei zero din partea autoritatilor fata de braconaj

Propunere legislativa pentru instituirea tolerantei zero din partea autoritatilor fata de braconaj
Propunere legislativa pentru instituirea tolerantei zero din partea autoritatilor fata de braconaj

Deputatul PSD Vlad Cosma a depus in Parlament o propunere legislativa pentru instituirea tolerantei zero din partea autoritatilor fata de braconaj, prin inasprirea consistenta a pedepselor si amenzilor pentru toate categoriile de infractiuni prevazute in legislatia actuala.

„Avand in vedere situatia actuala, propunerea legislativa urmareste instituirea tolerantei zero din partea autoritatilor fata de braconaj, care trebuie sanctionat cu fermitate in toate formele sale. Astfel se propune o inasprire consistenta a pedepselor si amenzilor pentru toate categoriile de infractiuni prevazute in legislatia actuala. De asemenea, in cazul in care infractiunile sunt comise de persoane care detin un permis de vanatoare, acesta va fi anulat fara dreptul de redobandire dupa executarea pedepsei sau achitarea amenzii. Aceasta masura a fost propusa pentru excluderea totala si definitiva din randul vanatorilor a celor care savarsesc in mod deliberat infractiuni care contravin codului de etica vanatoreasca”, a declarat Vlad Cosma..

Sanctiunile prevazute in forma actuala a Legii 407/2006 a vanatorii si protectiei fondului cinegetic nu au fost in masura sa previna braconajul si celelalte categorii de infractiuni comise in domeniul vanatorii. Anual mii de exemplare de animale si pasari continua sa fie ucise in mod ilegal punandu-se in pericol fondul cinegetic si bogatia faunei romanesti.

Propunerea legislativa are in vedere strict combaterea faptelor grave care sunt de natura sa afecteze fondul cinegetic. Din acest motiv modificarile propuse au vizat doar infractiunile, fara a se interveni asupra contraventiilor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente