Protan, pus pe tusa

  0
  601

  Firma a inchis temporar unitatea de la Popesti Leordeni
  Protan
  Societatea sustine ca decizia de autosuspendare a activitatii de langa Capitala vine pe fondul unui „sabotaj tehnologic”.

  Protan, concesionarul activitatii de ecarisaj, a anuntat ieri inchiderea temporara a unitatii de colectare si de neutralizare a deseurilor animaliere care functioneaza in Popesti Leordeni, potrivit Mediafax.

  „Acest fapt vine ca urmare a sabotajului tehnologic petrecut in dupa-amiaza zilei de 9 septembrie, cand canalizarea exterioara a fabricii a fost distrusa in mod deliberat. Politia orasului Popesti Leordeni a fost chemata la fata locului, a constatat veridicitatea faptelor si a intocmit un proces-verbal, urmand a lua masurile de rigoare”, sustin reprezentantii companiei.

  Riscul unui dezastru ecologic

  De asemenea, acestia precizeaza ca unitatea de la Popesti Leordeni este singura autorizata sa neutralizeze deseuri animale, iar inchiderea ei „poate genera un adevarat dezastru ecologic”.

  Dincolo de declaratiile oficialilor Protan, riscul suspendarii activitatii de la Popesti Leordeni a fost anuntat inca de saptamana trecuta atat de premierul Tariceanu, cat si de ministrul Mediului, Attila Korodi.

  Conform Autorizatiei Integrate de Mediu (AIM), compania este obligata la o serie de investitii progresive pana in anul 2015, cu mai multe termene intermediare.

  Statie noua pentru epurarea apelor

  Pana la sfarsitul lunii, Protan trebuie sa puna in functiune o statie de epurare a apelor, in caz contrar firma fiind supusa procedurii legale care precede decizia autoritatilor de suspendare a activitatii.

  „Daca nici dupa avertisment nu exista instalatia ceruta, putem dispune suspendarea autorizatiei de functionare pentru sase luni, timp in care sa se conformeze cerintelor. Daca nici dupa cele sase luni investitia nu este realizata, suntem in masura sa anulam autorizatia de functionare a firmei respective”, a declarat Korodi saptamana trecuta.

  Miros insuportabil

  Aproximativ 150 de persoane au protestat saptamana trecuta in fata Ministerului Mediului cerandu-le autoritatilor sa rezolve problema de la Protan.

  Locuitorii din Popesti Leordeni si din zona bucuresteana Vitan au acuzat „mirosul permanent de cadavru fiert” pe care sunt obligati sa il suporte.

  De asemenea, acestia au depus o petitie semnata de 10.000 de bucuresteni prin care solicita rezolvarea situatiei.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.