RENEXPO – Primul Targ International pentru Energii regenerabile si Eficienta energetica in Romania

renexpoRENEXPO® South-East Europe 2008
19. – 21.11.2008, Sala Palatului, Bucuresti

Prin realizarea la Bucuresti a primului Targ International RENEXPO® South-East Europe 2008, organizatorul german REECO contribuie activ la accelerarea ritmului de planificare si implementare a solutiilor prin care Romania, ca nou stat membru UE, va aduce la indeplinire cele doua mari obiective pe care si le-a asumat: productia de 33/35/38 % energie din surse regenerabile pana in 2010/2015/2020 precum si reducerea consumului de energie cu 20% pana in 2020 prin cresterea eficientei energetice.

Conceptul RENEXPO® de organizare a unui targ international simultan cu desfasurarea unor conferinte specializate dedicate energiilor regenebile si eficientei energetice in constructii si renovari, este unul testat cu succes in cadrul targului din Augsburg – Germania. Succesul care a urmat in 2007 si 2008, la Budapesta a dovedit ca punerea impreuna a celor doua tematici valoroase sunt apreciate de piata si valorificate pe masura. “Vom transpune acest concept, pentru prima data, si in Europa de Sud-Est. De aceea credem ca, experienta pietei corelata cu ultimele constatari ale mediului de cercetare nu pot fi decat benefice pentru orientarea pietei locale” a declarat directorul grupului REECO, Johann-Georg Rohm, la Bucuresti.

In Romania, Targul si Conferintele RENEXPO® South-East Europe vor fi gazduite in perioada 19 – 21.11.2008 de Sala Palatului, locatie situata in centrul capitalei.

RENEXPO® South-East Europe 2008 va aduce la Bucuresti reprezentanti ai domeniului – specialisti cu o deosebita experienta ce activeaza cu succes in domeniul eficientei energetice si al energiilor regenerabile in diverse tari din Europa. Evenimentul ce va reuni peste 50 de expozanti – producatori, planificatori, furnizori de energie, experti in cercetare si dezvoltare, institutii, ministere si autoritati – va prezenta celor peste 1500 de vizitatori de specialitate asteptati, o vasta paleta de posibilitati pe care le pun deja in practica multi utilizatori in domeniul constructiilor si al renovarilor – energiile regenerabile si eficienta energetica.

Aproximativ 400 de participanti la conferinta, specialisti din domeniul tehnic energetic si constructii, economie, institutii si media vor veni sa se informeze pe problematici specifice juridice, de finantare, tehnologice. Noutati din cercetare, precum si viitoare proiecte in domeniul marketingului si a strategiilor de implementare vor fi prezentate.

Romania are prin pozitionarea geografica si daruirea naturii, un potential deosebit de bun de surse regenerabile de energie. Biomasa, energia geotermala, energia solara, cea a apei si a vanului, folosirea energetica a biomasei, in special folosirea deseurilor agricole sunt inca in stadiul de bun potential, departe de a fi utilizate.

Implementarea Conceptului RENEXPO® in Romania va genera un adevarat pol de evolutie pentru piata Europei de Sud-Est. Tarile vecine precum Serbia, Ucraina, Moldova, Bulgaria, Grecia, Turcia si Rusia care sunt, de asemenea, pe lista de dezvoltare a conceptului targului, asteapta ecourile reusitei de la Bucuresti.

D-ra Avena Gall-Tamas, directoarea S.C. REECO RO Expozitii S.R.L. a declarat: “RENEXPO® South-East Europe 2008 Bucuresti este un scop atat pentru noi cat si pentru piata din Romania; reprezentantii tarilor din vestul Europei care cauta calea spre o intrare de succes pe viitoarea piata de energii regenerabile din sud-estul Europei vor fi, speram incantati sa utilizeze RENEXPO® South-East Europe 2008 in acest scop”.

In primavara anului 2009, intre 26 – 28.03.2009, continua prin deschiderea targul international pentru Energii regenerative si Eficienta energetica ENREG ENERGIA REGENERABILA®, din Arad. “Orasul Arad nu este doar sediul echipei romanesti REECO, ci si detinatorul celui de-al treilea mare centru de targuri din Romania. Arad este si o locatie accesibila, aflandu-se in apropierea celui mai important punct de acces in Ungaria si Serbia”, a afirmat delegata REECO pentru Romania, Avena Gall-Tamas.

Contact si informatii:
REECO GmbH
Avena Gall-Tamas
Unter den Linden 15
72762 Reutlingen
Germany
Phone: +49 (0) 7121 – 3016 – 0
Fax: +49 (0) 7121 – 3016 – 200

[email protected]
http://www.renexpo-bucharest.com/

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente