Protectia naturii, prioritate europeana. Simpozion National in cadrul proiectului dedicat Padurii Plopeni

  0
  292
  Protecţia naturii , prioritate europeană. Simpozion Naţional în cadrul proiectului dedicat Pădurii Plopeni
  Protectia naturii , prioritate europeana. Simpozion National in cadrul proiectului dedicat Padurii Plopeni

  Muzeul Judetean de Stintele Naturii Prahova, in parteneriat cu Consiliul Judetean si Agentia de Protectie a Mediului, a realizat proiectul dedicat Sitului Natura 2000 – Padurea Plopeni. Simpozionul care a incoronat acest proiect, a avut loc vineri, 29 iunie, la Casa de Cultura a orasului Plopeni.
  Acest proiect a debutat in luna iulie a anului 2010 si se va incheia la sfarsitul lunii august, anul curent. „ In cadrul acestui proiect sunt cuprinse doua actiuni principale: aceea de cercetare si de conservare a sitului, Padurea Plopeni, iar pe de alta parte, masurile care trebuiesc luate, de catre autoritatile locale, pentru dezvoltarea durabila a zonei.”, a precizat Dr. Magdalena Banu, manager de proiect.

  Aceste actiuni sunt cuprinse in planul de management, care a primit recent avizul tehnic.

  Simpozionul a avut ca tema principala „ Rolul si locul structurilor administrative in dezvoltarea durabila a ariilor naturale protejate”, fiind structurat pe doua sectiuni: Administratie si management public in ariile protejate si Biodiversitate: provocari si perspective. „In primul rand, invatam ce este natura, in al doilea rand, intelegem ca suntem parte componenta a naturii, intelegem inter-relatia intre om si natura” , a precizat Emilia Iancu, director al Muzeului Judetean de Stiinte ale Naturii Prahova.

  In cadrul acestui simpozion, s-a semnat totodata si colaborarea pentru un alt proiect, la fel de important, ce se va demara dupa finalizarea celui prezent, cel mai probabil in luna august. „Proiectul a fost depus in anul 2009, cand ne aflam in plina criza economica. „Situl Natura 2000 Padurea Plopeni – Plan de management, cai de actiune si constientizare” are componente de habitate, cat si specii, care sunt recunoscute la nivel european. Noi salutam realizarea Muzeului si a partenerrilor sai, ne-au demonstrate preocuparea dansilor pentru protectia naturii. De aceea, vreau sa le fac o surpriza si am adus astazi pentru semnare un alt proiect la care au aplicat, „Fundamentarea Managementului Conservativ si Participativ al siturilor Natura 2000 Padurea Glodeasa si Lacul Balbaitoarea din judetul Prahova” : Va uram succes, putere de munca si nervi de otel”, a afirmat Bogdan Badea, reprezentant al Organismul Intermediar pentru Programul Operational Sectorial Mediu Regiunea 3 Sud Muntenia, Pitesti

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.