Compania Filasa International va investi 3 miliarde euro in proiecte energetice eoliene in Romania

Google si Microsoft investesc in energie eoliana
Compania Filasa International va investi 3 miliarde euro in proiecte energetice eoliene in Romania

Compania Filasa International va investi 3 miliarde euro in proiecte energetice eoliene in Romania, pana in 2013, prin intermediul Eolenvest, relateaza Agerpres. Anuntul a fost facut de directorul general al companiei franceze, Bernard Esquirol, joi, la demararea lucrarilor la proiectul Parcurilor Eoliene de Sud-Est, in zona Braila – Buzau.

Investitie RECORD in Romania: Cine DEMAREAZĂ proiecte eoliene si ce ZONE vizeaza/ Sursa foto: wordpress.ro
“In Romania vom dezvolta proiecte de producere a energiei eoliene in trei zone – Buzau – Braila – 897 MW, Suceava – peste 500 MW si Caras Severin – 700 MW. In 2013 speram sa avem toate autorizatiile de constructie pentru Braila – Buzau. Putem instala o turbina pe saptamana, astfel ca estimam ca la finalul anului 2013 sau in 2014 capacitatea va fi instalata. Productia la capacitate maxima este estimata pentru 2017″, a declarat Esquirol.

Potrivit acestuia, in zona Braila – Buzau vor fi realizate 10 parcuri eoliene reprezentand o investitie totala de aproximativ 1,35 miliarde de euro.

Astfel, pe teritoriul judetelor Braila si Buzau, grupul Eolenvest va dezvolta Parcurile Eoliene de Sud-Est – un ansamblu de proiecte energetice in comunele Ulmu, Ciresu, Zavoaia, Dudesti, Tudor Vladimirescu, Ciocile, Rosiori, Rusetu si Largu.

Totodata, Filasa International intentioneaza sa dezvolte un proiect fotovoltaic in Romania, pe o suprafata de 1.200 hectare.

“Vrem sa continuam investitiile in Romania, in energia fotovoltaica. Este vorba despre un proiect de aproximativ 300 MW, pe o suprafata de 1.200 ha. Ar fi necesara o suprafata similara uneia pentru o ferma”, a mai precizat reprezentantul Filasa.

La sfarsitul anului 2012, in Romania, peste 7,5% din cererea de electricitate ar putea fi acoperita de energia eoliana, sunt de parere specialistii.

Valoarea totala a investitiilor facute in Romania s-ar putea ridica pana la 5 miliarde de euro, pana in anul 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *