Protest fata de taierea copacilor

Ecologistii oradeni au reusit sa opreasca taierea copacilor din Piata Unirii, printr-un protest declansat ieri fata de decizia Primariei Oradea.

12 tuia de peste 40 de ani din fata Bisericii cu Luna au fost taiati joi de firma Eco Horticola, din Bucuresti. „Nu ne opunem lucrarilor de amenajare, ci modului in care acestea se fac”, spune Mihai Togor, presedintele Centrului Regional de Supraveghere Ecologica „Muntii Apuseni”. Vinerea viitoare, oradenii sunt chemati la o dezbatere pe aceasta tema.

„Copacii se aflau in declin fiziologic. In locul lor va fi amenajata o gradina in stil art nouveau (cu lalele, catalpe si bucsusi – n.r.), care se potriveste mai bine cu zona de monumente istorice din jur”, a explicat Marcel Bolos, director al Administratiei Imobiliare Oradea. Costurile se ridica la 9 miliarde de lei.

„Copacii nu erau uscati, nu trebuiau taiati. Primaria Oradea taie pomii, in centrul orasului, unde praful si noxele sunt ridicate”, a subliniat secretarul de stat in Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Lucia Varga, care a dispus stoparea lucrarilor.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente