Protest impotriva poluarii la Slobozia

Ieri, timp de o ora, bulevardul Matei Basarab a fost „verde“

Peste 300 de elevi de la mai multe scoli si licee din judet au scandat, ieri dupa-amiaza, pe strazile Sloboziei, sloganuri ecologiste pentru a-i determina pe oameni sa protejeze natura. Marsul desfasurat la Slobozia a fost organizat cu ocazia Zilei Mediului Inconjurator. Copiii au tinut in maini pancarte si au strigat lozinci, prin care au incercat sa faca pe trecatori constienti de efectele nocive ale poluarii. La final, elevii si-au aliniat afisele tematice in cadrul unei expozitii-concurs.

Startul marsului a fost dat in zona Stadionului Municipal. Incolonati si supravegheati de fortele de ordine, cei peste 300 de elevi ialomiteni au mers pana in fata Centrului Cultural Ionel Perlea.

Copiii aveau in maini pancarte si afise pe care erau inscriptionate mesaje prin care incercau sa ii faca pe trecatori sa se gandeasca la cat de important este sa protejam mediul inconjurator. Cele mai multe desene reprezentau Pamantul distrus din cauza deseurilor toxice si a gazelor nocive.

Doi copiii imbracati in tricouri de culoare verde tineau in mani un afis prin care doreau sa ii sensibilizeze pe trecatori cu privire la faptul ca padurile nu trebuie distruse. Micutii veneau tocmai de la Tandarei, de la Scoala Generala Numarul 1.

„Padurea ne ofera o importanta cantitate de oxigen si nu trebuie distrusa. Oamenii trebuie sa o iubeasca si sa o apere de pericole“, a spus micuta Marinela Bolboaca (9 ani), eleva in clasa a II-a la Scoala Generala Numarul 1.

Pentru ca mesajele lor sa fie ascultate de cat mai multe urechi, elevii au inceput sa strige in cor: „Stop poluarii! Salvati planeta Pamant!“, „Stop poluarii! Salvati planeta Pamant!“.

Mai multa curatenie in oras

Prin actiunea desfasurata ieri, elevii au incercat sa traga un semnal de alarma si in ceea ce priveste curatenia stazilor si a parcurilor din Slobozia. Eleva in clasa a X-a la Liceul Pedagogic din oras, Andreea Bucur (17 ani) considera ca actiunile de ecologizare si curatenie facute in oras ar trebui sa fie organizate mult mai des. Adolescenta a participat la acest mars tocmai pentru a-i face pe cetatenii orasului sa fie mult mai atenti sa respecte curatenia.

„Nu vreau sa se inteleaga faptul ca Slobozia este un oras murdar, insa mai este foarte mult de lucrat. Oamenii trebuie sa se mobilizeze mult mai bine din acest punct de vedere si sa contribuie si ei la curatenia orasului“, au fost cuvintele pe care tanara le-a adresat locuitorilor din Slobozia.

Aceeasi opinie a avut-o si Mirela Balta (16 ani), eleva in clasa a IX-a la Grupul Scolar Alexandru Ioan Cuza, din Slobozia. Fata sustine ca in Slobozia sunt zone unde curatenia lasa de dorit, iar oamenii ar trebui sa isi schimbe atitudinea si sa faca ceva pentru a scapa de mizerie.

„Sunt cartiere, precum 500, unde locuiesc foarte multi oameni care au restante la intretinerea aleiilor din jurul blocurilor. Am venit aici in speranta ca poate ii pot mobiliza sa isi schimbe atitudinea“, sustine adolescenta.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,329FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente