Pubele de colectare selectiva in toate gospodariile clujene

0
541

Cluj- Napoca va fi primul oras din tara in care operatorii de salubritate vor colecta selectiv deseurile de la fiecare locuinta. Cetatenii vor avea containere speciale pentru deseurile reciclabile. Programul va incepe in vara acestui an. Locuitorii clujeni ar putea economisi 25% din costurile pentru ridicarea gunoiului.
colectare selectiva
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a anuntat ca municipalitatea va trece, in premiera nationala, la colectarea selectiva a deseurilor de la populatie, informeaza Mediafax.

„Primaria va organiza o licitatie publica in luna mai privind salubritatea menajera, iar din vara se va trece efectiv la colectarea selectiva a deseurilor menajere”, a mentionat acesta.

Operatorul de salubritate care va castiga licitatia este obligat sa investeasca si in punctele de colectare de la fiecare gospodarie si sa le modernizeze in decursul a trei ani de zile.

Apostu a precizat ca locuitorii genereaza doua feluri de deseuri: un gunoi menajer de tip umed, care nu se recicleaza, si unul care e reciclabil, de tip hartie, plastic, sticla. Pentru acestea din urma, fiecare cetatean va avea pubele separate.

„Operatorii de salubritate care vor castiga licitatia vor fi obligati fie sa ridice cu masini diferite cele doua tipuri de deseuri, fie sa aiba containere amenajate pentru deseuril reciclabile”, a mai spus primarul Clujului.

Gunoiul preselectat se va ridica gratuit

Deseurile menajere vor fi separate de cele reciclabile chiar de la locuintele clujenilor, iar ridicarea gunoiului menajer se va plati in functie de numarul membrilor care locuiesc in gospodaria respectiva. Gunoiul preselectat de catre locuitori se va ridica gratuit.

Apostu a spus ca persoanele care nu vor preselecta deseurile vor plati mai mult, iar asociatiile de proprietari risca penalizari. Operatorul de salubritate va fi obligat sa organizeze campanii de informare.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.