Puterea mareelor, energia viitorului

  0
  333

  Puterea valurilor si a mareelor ar putea furniza energie pentru 15 milioane de case pana in 2050, potrivit oficialilor britanici, citati de „The Daily Mail”.energie marina

  Aceasta solutie ar asigura mii de locuri de munca si ar reduce emisiile.

  Energie sigura

  Ministrul britanic al Energiei, Lordul Philip Hunt, a declarat ca valorificarea puterii marilor din jurul Marii Britanii ar furniza energie curata si sigura, dar si oportunitati de export.

  Potrivit aceleiasi surse, exploatarea la potential maxim a energiei marine ar putea reduce emisiile de dioxid de carbon cu pana la 70 de milioane de tone pana in 2050 si ar crea in jur de 16.000 de locuri de munca, un sfert dintre acestea in sectorul de export.

  Planul guvernamental britanic de exploatare a energiei marine recomanda incurajarea acestui sector prin finantari care sa acopere dezvoltarea sa, construirea unui lant de aprovizionare, stimularea investitiilor private si stabilirea liniilor directoare pentru noi tehnologii.

  Prima turbina de capacitate comerciala din lume care transforma puterea mareelor in energie a fost inaugurata in Irlanda de Nord. Numita SeaGen si instalata in aprilie 2008, aceasta furnizeaza 1,2 megawati de energie, necesarul pentru 1.000 de case.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.