Puterea produselor bio

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume.

STUDIU – Afinele crescute fara chimicale sint mai bogate in substante nutritive
Afinele bio au o putere antioxidanta mai mare decit cele conventionale. In plus, sint mai bogate in fructoza si glucoza, au demonstrat cercetatorii americani.

Gustoase si hranitoare, bogate in antioxidanti si vitamine si cu un continut redus de calorii, afinele sint considerate un aliment-medicament. Iar cele provenite din culturi ecologice, nepoluate si netratate cu chimicale de sinteza, sint mult mai sanatoase, potrivit unui studiu realizat de Departamentul pentru Agricultura al SUA in colaborare cu Universitatea Rutgers, citat de publicatia americana Ars Technica.

BENEFICII. Cercetatorii au colectat afine de la cinci ferme organice si cinci conventionale din regiunea New Jersey si le-au testat din punct de vedere al continutului de zahar, acizi si antioxidanti. Concluzia: fructele crescute in sistem organic contin cantitati superioare de fructoza, glucoza si acid malic, comparativ cu cele conventionale. Mai important, fructele crescute fara chimicale au o valoare mai mare a scorului ORAC (capacitatea de absorbtie a radicalilor de oxigen), ceea ce inseamna ca au o putere antioxidanta superioara. Potrivit rezultatelor studiului, publicate recent in Jurnalul de chimie agricola si alimentara, afinele organice au 97,06 miligrame de fructoza pe gram, comparativ cu 79,26 miligrame/gram in cazul celor conventionale. Iar concentratia de glucoza este de 45,53 mg/g pentru bio si de doar 29,72 mg/g pentru conventional, iar ORAC este de 46,14 mg/g in cazul fructelor crescute fara chimicale toxice, comparativ cu 30,76 mg/g in cazul celor conventionale.

Afinele ajuta la regenerarea vaselor de singe, normalizarea glicemiei, cresterea sensibilitatii fotoreceptorilor de la nivelul ochiului, neutralizarea infectiilor din intestin si protejeaza organismul contra radioactivitatii.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *