PUZ-ul Parcului Bordei nu are aviz de mediu

Omul de afaceri Costel Constanda poate pierde dreptul de a construi vreodata in Parcul Bordei si risca sa ramana doar cu daunele de 30 milioane de euro pe care trebuie sa i le plateasca membrii Consiliului municipal Bucuresti. Conform sentintei judecatoresti data de Curtea de Apel Bucuresti la 21 iunie a.c., Consiliul general era obligat sa aprobe planul urbanistic zonal (PUZ) cerut de omul de afaceri si sa-l despagubeasca pe acesta cu aproape 17,8 milioane euro. Doar ca sentinta mai stabilea o despagubire de cateva zeci de mii de euro pentru fiecare zi de intarziere a aplicarii ei, astfel incat valoarea daunelor a ajuns pana la data aprobarii planului urbanistic la aproape 30 milioane euro.

Desi consilierii municipali au aprobat planul urbanistic asa cum le cerea hotararea de instanta, surse din Prefectura sustin ca votul ar fi fost dat fara respectarea legii. De exemplu, PUZ-ul nu avea aviz de mediu. Asa ca, daca Prefectura ataca in instanta hotararea privind PUZ-ul din Parcul Bordei, omul de afaceri Costel Constanda este in aceeasi situatie dinainte de sentinta judecatoreasca: nu poate construi pe propiul teren.
Constanda ramane cu banii

Singurul avantaj al lui Constanda il constituie daunele de aproape 30 milioane euro, pe care le poate cere blocand conturile municipalitatii. Dar si aceasta arma a lui Constanda este cumva blocata, pentru ca, la ultima sedinta de consiliu, alesii locali au adoptat o “conventie” cadru prin care Constanda se obliga sa suspende blocarea conturilor municipale pana la semnarea unui schimb de terenuri intre el si Primaria Capitalei.

Costel Constanda se declara nemultumit de ceea ce au votat consilierii municipali, “conventia” adoptata fiind altceva decat ceea ce propusesera avocatii sai. Nici primarul Adriean Videanu nu este foarte multumit de prelungirea “problemei Bordei”, care il trage foarte tare in jos in fata electoratului atat pe el, cat si PD, al carui lider este, cu numai sase luni inaintea inceperii campaniei electorale pentru alegerile locale. Cele mai optimiste prognoze nu dau mai putin de trei luni pana la rezolvarea problemei Parcului Bordei. In acest timp, insa, oamenii lui Videanu trebuie sa-l “invinga” pe Constanda inaintea Guvernului, convingandu-l sa renunte total la ideea de a construi in Parcul Bordei si sa accepte schimbul terenului din parc cu cel echivalent aflat in spatele sediului Guvernului.

Sursa: Gandul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,167FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente