Rajendhra Pachauri, laureat al Nobelului pentru Pace, este acuzat de manipulare in privinta incalzirii globale

0
414

Cercetatorul indian Rajendhra Pachauri a primit premiul Nobel pentru Pace in 2007, impreuna cu Al Gore.Rajendhra Pachauri

Scandal urias in jurul unui laureat al Nobelului pentru pace! Indianul Rajendhra Pachauri, presedintele comisiei Natiunilor Unite pentru schimbari climatice este acuzat de manipularea datelor stiintifice si de conflicte de interese financiare.

Pachauri a prezidat Comisia ONU care, in 2007, afirma in raportul sau ca incalzirea planetei este o amenintare iminenta si ca activitatile omului sunt principalele vinovate. Ei bine, scrie New York Times, criticii incalzirii globale il acuza pe Pachauri ca a folosit date false.

O astfel de informatie ar fi viteza cu care se topesc ghetarii din Himalaya, mult mai putin ingrijoratoare decit in raportul indianului. Savantul mai este acuzat ca ar lucra in interesul unor companii pentru care ofera consultanta. Pachauri se considera insa nevinovat si ii acuza, la rindul sau, pe critici ca vor sa submineze un tratat international privind incalzirea globala.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.