Raliul Deltei Dunarii, competitie automobilistica reluata dupa 20 de ani

Raliul Deltei Dunarii, competitie automobilistica reluata dupa 20 de ani de intrerupere
Raliul Deltei Dunarii, competitie automobilistica reluata dupa 20 de ani de intrerupere

Raliul Deltei, competitie automobilistica reluata anul acesta dupa 20 de ani de intrerupere, este unul din evenimentele cele mai importante pentru promovarea turistica a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, in opinia presedintei Asociatiei Litoral-Delta Dunarii, Corina Martin.

‘Aveam nevoie de un eveniment puternic pentru promovarea turismului in Delta Dunarii, iar Raliul Deltei ni l-a oferit. Din pacate, la ora actuala nu exista o strategie reala pentru dezvoltarea turismului in Delta si vrem sa capacitam toti actorii locali, sa identificam toate problemele, sa le punem pe masa Guvernului si sa le rezolvam’, a declarat joi, in timpul unei conferinte de presa, presedinta Asociatiei Litoral-Delta Dunarii, Corina Martin.

La randul sau, Mihai Tanase, organizatorul Raliului Deltei, a anuntat ca a primit aprobarea forurilor sportive in domeniu pentru desfasurarea evenimentului la Tulcea.

‘Avem validarea cu felicitari a Raliului Deltei si le multumesc autoritatilor locale si judetene pentru ajutorul acordat’, a mentionat Mihai Tanase.

Presedinta Asociatiei Litoral-Delta Dunarii, Corina Martin, a fost prezenta joi la Tulcea pentru a anunta deschiderea unui birou al organizatiei, acesta urmand sa functioneze pe faleza orasului, la Biroul Dunarii al Primariei municipiului Tulcea.

In acest contextul eforturilor facute de organizatia neguvernamentala pentru promovarea turismului in Delta, primarul orasului Constantin Hogea a amintit ca in luna septembrie a acestui an Tulcea va gazdui cea de-a III-a editie a festivalului Rowmania, actiune initiata de cunoscutul sportiv Ivan Patzaichin.

De asemenea, vicepresedintele Asociatiei Patronatului in Turism din Delta Dunarii, Dragos Gociman, si-a exprimat speranta ca problemele cu care se confrunta operatorii turistici din Rezervatie sa fie rezolvate in beneficiul vizitatorilor Deltei.

‘Pentru Pasti si 1 Mai, capacitatile de cazare sunt rezervate in proportie de pana la 90%, iar cresterea fata de anul trecut este de 25%. Chiar daca nivelul Dunarii creste, turistii nu trebuie sa-si faca griji’, a mentionat Dragos Gociman.

Raliul Deltei, competitie auto care revine in peisajul tulcean dupa 20 de ani de pauza, va include 10 probe speciale care se vor desfasura atat in zona centrala a judetului Tulcea, cat si doua Super Speciale – in centrul orasului Tulcea.

Intrecerea sportiva se va desfasura in perioada 27 mai – 1 iunie si este etapa a treia din Campionatul National de Raliuri, campioni din sapte state anuntandu-si intentia de a participa la eveniment.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,154FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente