Ramnicu Valcea: Cainii de la Feteni scapa de eutanasiere

0
467

Presiunile Organizatiilor de Protectie a Animalelor si articolele din Adevarul de Seara le-au determinat pe autoritati sa crute viata a sute de catei.adapostul de la Feteni

Masacrul de la Adapostul de Caini de la Feteni, unitate ce apartine de Primaria Ramnicu Valcea inceteaza astazi. Consilierii locali au aprobat anularea actului ce dadea posibilitatea angajatilor adapostului de la Feteni sa eutanasieze animalele la sapte zile dupa aducerea lor aici, daca nu existau persoane care sa le revendice. Decizia a fost luata dupa ce Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA) a atentionat Primaria din Ramnicu Valcea ca incalca o Lege speciala destinata apararii drepturilor necuvantatoarelor. Astfel, potrivit Legii 205 din 2004 este interzisa eutanasierea animalelor din adaposturile construite de autoritati cu exceptia cazurilor in care cainii sunt bolnavi si nu pot fi tratati. Primaria incalca astfel acest act normativ, iar pentru a nu risca un proces edilii au revenit asupra modului in care patrupedele sunt tratate in adapost. „Am propus schimbarea regulamentului pentru a fi in conformitate cu legea protectiei animalelor. Modificare include si anularea dreptului persoanelor fizice de a captura cainii de pe domeniul public pentru ca mai apoi sa fie predati la adapost contra-cost”, explica in motivarea hotararii de Consiliu Local viceprimarul Eusebiu Veteleanu.

Adevarul a relatat ororile de la adapost

Faptul ca angajatii Adapostului de la Feteni eutanasiau animalele fara a tine cont daca sunt sau nu bolnave a fost descoperit de membrii FNPA, care au sesizat atat autoritatile cat si presa in urma cu aproximativ doua saptamani. Adevarul de Seara a tras un semnal de alarma relatand pe larg faptul ca animalele de la adapost sunt ucise discretionar, iar locuitorii din zona sunt terorizati de zgomotele produse in padocurile in care erau tinuti cateii. Edilii promit ca in viitor vor face un parteneriat cu ONG-urile care se ocupa de protectia animalelor pentru administrarea comuna a adapostului de la Feteni.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.