RAMSAR IN ROMANIA

Romania va gazdui in prima parte a anului 2012 cea de-a unsprezecea reuniune a Conferintei Partilor la Conventia de la Ramsar asupra zonelor umede de importanta internationala.
ramsar
WWF, ONG-ul anului
Decizia de a organiza aceasta reuniune in Romania a fost luata cu ocazia celei de-a zecea reuniuni a Conferintei Partilor, care a avut loc in perioada 28 octombrie-4 noiembrie 2008, la Changwon, in Coreea de Sud. Conferinta Partilor la Conventia de la Ramsar este organismul in care cele 158 de state contractante stabilesc modalitatile de punere in aplicare a prevederilor acestui acord international important in cadrul eforturilor de protejare a mediului in lume.

ANTIINUNDATII
Prevenirea si limitarea efectelor inundatiilor in regiunea Giurgiu-Ruse este obiectivul principal al unui proiect transfrontalier lansat ieri la Giurgiu. Proiectul se va desfasura in perioada 2008-2009 si, la finalul acestuia, vor fi realizate: o structura permanenta transfrontaliera pentru probleme de mediu in regiunea Giurgiu-Ruse, doua cursuri de instruire pentru autoritatile si institutiile implicate in limitarea dezastrelor din zona Giurgiu-Ruse, un studiu si un ghid in domeniu, care vor fi publicate in 200 de exemplare. De acest proiect vor beneficia circa 43.000 de persoane.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente