Raul Amaradia, poluat cu peste o tona de titei

  0
  348

  Pe raul Amaradia, din localitatea gorjeana Stoina, s-a produs, duminica noaptea, o poluare cu titei. Totul s-a datorat unei manevre gresite, care a afectat conducta de titei, aflata intre localitatile Turburea si Varteju, in punctul Toiaga.

  Conducerea Garzii de Mediu Gorj a anuntat ca incidentul s-ar fi datorat uzurii crescute a conductei. Aici au fost deversati intre 1.000 si 1.500 de litri de titei, in apele raului Amaradia, totul pe o lungime de 5 kilometri. Pomparea titeiului pe conducta avariata a fost imediat oprita si s-au facut doua baraje absorbante, la podul Cruset si pe drumul de acces in satul Mierea Parau. Aproximativ 800 de metri patrati de teren au fost inundati cu acelasi produs.
  Unitatea responsabila de producerea evenimentului, SC Petrom SA Grup Zacaminte Bradesti, alaturi de SC Petromservice Craiova, sectorul Stoina-Gorj, au intervenit pentru depoluarea cursului de apa, duminica seara, in jurul orei 23.00.
  Nu exista pericolul ca pata sa ajunga in Jiu. Cu toate acestea, la finalizarea anchetei, va fi sanctionata compania Petrom, care detine conducta, prin intermediul Zacaminte Bradesti.

  Sursa: Lupta in Gorj

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.