Razboi pe gunoaie intre PNL si PD

10 milioane de euro pe an pierde REBU prin rezilierea contractului cu primaria Sectorului 1

Alianta D.A. a ajuns sa se bata si pe gunoaie. Luni dimineata, conflictul dintre primarul PNL al sectorului1, Andrei Chiliman, si directorul PD al firmei de salubrizare REBU, Mircea Raicu, a umplut de resturi menajere zonele Matache, Grivitei sau Dorobanti. Cei doi se acuza reciproc de interese economice, ameninta cu justitia si-si arunca in fata acuzatii grele. Primarul Andrei Chiliman sustine ca „azi-dimineata (ieri – n.r.) intre orele 3 si 5, REBU a lucrat in zona Pietei Matache, a rasturnat pubelele, iar autogunoiera acestora a vrut sa intre in piata, pentru a descarca gunoaiele in mijlocul ei. REBU a inceput sa-si adune cosurile stradale si, in prima faza, a depozitat gunoaiele in saci de plastic. Dimineata, acestia au fost rasturnati, iar gunoaiele au ajuns pe strazi. Aceasta a fost ultima lovitura de copita pe care a dat-o REBU.

Incepand de duminica, REBU, impreuna cu sustinatorii sai din Primaria Capitalei, au declansat un adevarat razboi de gherila impotriva locuitorilor din sectorul 1. In urma actiunilor din ultimele zile, tind sa cred ca REBU reprezinta o miza politica pentru domnii Adriean Videanu, Mircea Raicu si pentru alti membri PD, care prin rezilierea contractului cu REBU pierd o afacere de peste 10 milioane de euro pe an”. La randul sau, directorul societatii REBU, Mircea Raicu, respinge toate acuzatiile sustinand ca „Andrei Chiliman minte cum respira.

Resping categoric toate aceste acuzatii. Noi nu putem sa aruncam gunoiul in strada. Acum doua zile, in prezenta Politiei Comunitare, am trecut la strangerea cosurilor stradale. Ce s-a gasit pe strazi azi dimineata este gunoiul care in mod obisnuit se aduna peste noapte in cateva zone sensibile si pe care noi il strangeam la primele ore. Acum de doua zile nu s-a ridicat acest gunoi. Ca sa-si justifice iresponsabilitatea, domnul primar Chiliman, care este un mincinos, a spus ca a venit REBU si a aruncat gunoiul”.

Saptamana trecuta, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a anuntat ca, incepand cu data de 18 august, au incetat raporturile contractuale cu firma de salubrizare REBU. Pana la organizarea unei licitatii pentru desemnarea societatii care sa salubrizeze sectorul 1, curatenia stradala este asigurata de SC Urban SA in zona Centru-Vest si SC Romprest Services SA in zona Centru-Est.

Citeste articolul Razboi pe gunoaie intre PNL si PD integral in Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *