Razboiul balenelor: Un vas al ecologistilor a fost scufundat de o baleniera japoneza

0
579

O nava high-tech apartinand grupului de protectie a balenelor Sea Sheperd a fost distrusa intr-o coliziune cu un vas japonez, pe fondul unui razboi mai vechi.razboiul balenelor

Sea Shepherd Conservation Society sustine ca barca sa de viteza Ady Gil a fost taiata in jumatate de vasul japonez de paza Shonan Maru 2, care proteja flota alcatuita din baleniere.

Jeff Hansen, directorul grupului ecologist, insista ca Ady Gil incerca sa se dea la o parte, insa Institutul de Cercetare al Cetaceelor, sustinut de guvernul japonez si care pretinde ca omoara balene in numele stiintei, i-a acuzat pe protestatari ca ei ar fi fost cei care au cauzat coliziunea.

Hansen spune ca incidentul a avut loc dupa ce doua vase ecologiste au descoperit balenierele japoneze langa Commonwealth Bay din Antarctica.

„Agy Gil a fost taiat de unul dintre harpoanele japoneze”, a mai spus directorul.

Cei sase membri ai echipei ecologiste au fost salvati inainte ca vasul sa se scufunde si dusi pe o alta nava a grupului Sea Sheperd.

„Daca ei cred ca ne sperie si ca ii vom lasa sa isi faca de cap in Sanctuarul Balenelor din Oceanul de Sud, se inseala”, a declarat Paul Watson, capitanul si fondatorul Sea Sheperd.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.