Pui de tigru Sumatra, filmati pentru prima oara in salbaticie

0
858

WWF spune ca imaginile puilor de tigru Sumatra in jungla indoneziana arata nevoia de a proteja habitatul.pui tigru

O camera video montata in jungla indoneziana a filmat pentru prima data pui de tigru in salbaticie, dand astfel un impuls eforturilor de a conserva specia aflata pe cale de disparitie, a spus astazi WWF.

Filmul, realizat in luna octombrie 2009 in insula Sumatra, arata doi pui in varsta de un an si pe mama lor apropiindu-se si adulmecand camera inainte sa plece mai departe.

Echipa de cercetare de la WWF a montat patru camere video pe rutele tigrilor ce le permit acestora sa se deplaseze intre doua zone protejate din centrul Sumatra – rezervatia Rimbang Baling si parcul national Bukit Tigapuluh.

Ian Kosasih, directorul WWF din Indonezia, a declarat ca imaginile arata nevoia de a transforma coridorul tigrilor intr-o zona protejata in care companiile din domeniul hartiei si uleiului de palmier sa nu mai poata actiona.

„Cand acesti pui vor fi suficient de mari pentru a-si parasi mama, vor trebui sa isi gaseasca propriile teritorii… unde o sa mearga? Habitatul tigrilor se micsoreaza din cauza defrisarilor, iar tigrii se vor intalni cu oamenii. Acest lucru va fi periculos si pentru unii si pentru ceilalti”, a declarat Kosasih.

Tigrii din Sumatra sunt pe cale de disparitie din cauza defrisarilor masive, braconajului si intalnirilor cu oamenii. Numarul lor a scazut la 400 de la 1.000, cati erau in anii 70, estimeaza WWF.

„Capcanele” video cu infrarosii sunt activate de caldura corpurilor aflate in apropiere si au devenit un instrument extrem de important in monitorizarea populatiei de tigri. WWF a montat zeci de camere in intreaga regiune centrala a Sumatra, Riau.

Capcanele video care au surprins puii au fost instalate in luna septembrie.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.