Reciclare, cu tombola

Primarul Gabriel Boriga a dat primul exemplu targovistenilor

Primarul Gabriel Boriga a dat primul exemplu targovistenilor

Romania trebuie sa atinga o cota de 4 kilograme de deseuri din echipamente electrice, electronice si electrocasnice pentru fiecare locuitor, conform angajamentelor luate in fata Uniunii Europene, la momentul aderarii.

Deocamdata, populatia este greu de convins sa renunte la vechituri. Cu toate campaniile „Marea debarasare” organizate de Ministerul Mediului, abia am ajuns sa colectam 1,5 kilograme de DEEE-uri/cap de locuitor. „Am un frigider din 1980. L-as schimba, dar nu am bani sa cumpar altul, asa ca ma rog la Dumnezeu sa ma mai tina asta, sa nu se strice”, spune Lucretia Tudor, o targovisteanca de 60 de ani.

Premii in valoare de 5.000 de lei

Directia de Salubritate din cadrul Primariei Targoviste si partenerul desemnat pentru derularea actiunilor de colectare – o firma din Bucuresti – ii provoaca pe locuitorii orasului sa scoata din case aparatura invechita printr-o tombola, dotata cu premii in valoare de 5.000 de lei. La tragerea la sorti din luna decembrie, pot participa toate persoanele fizice care au predat un echipament electric sau electronic uzat la centrul de preluare din Micro XII, strada Radu de la Afumati, nr. 7.

Danut Badea, Directorul Directiei de Salubritate, ne-a informat ca persoanele care nu se pot deplasa, dar doresc sa renunte la aparatura deteriorata pot suna la numarul de telefon 0245-216995 si o echipa va veni sa le ridice de la domiciliul solicitantului. „Protejarea mediului este una din prioritatile Executivului targovistean. Prin activitatile pe care le intreprindem, aratam ca suntem prieteni ai naturii. Declansam actiuni ample de strangere a gunoaielor, regeneram spatiile verzi sau reciclam deseurile. Toate, pentru binele nostru si al mediului in care traim”, spune Gabriel Boriga, primarul municipiului Targoviste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *