Reciclarea carbonului readuce CO2 inapoi la elementele sale de baza – carbon si oxigen

Retinerea carbonului a constituit pana acum cea mai populara metoda de a face fata emisiilor de dioxidemisii Co2 de carbon. Acum insa companii ca Green Carbon din British Columbia, Canada, au creat o modalitate de a readuce CO2 inapoi la elementele sale de baza – carbon si oxigen. Ei o numesc reciclarea carbonului si este mult mai ieftina decat ingroparea acestuia, aproximativ 70 $ pe tona.

Atat aspectul economic cat si cel tehnologic este la fel de interesant. Exista si un avantaj in posibilitatea de a avea in continuare acces la carbon, dar si abilitatea de a-l controla, lucruri pe care nu le poti face atunci cand ingropi carbonul. Acesti doi factori a luat in considerare Viva Cundliffe, inventatoarea reciclarii carbonului. Viva Cundliffe este inginerul protectiei mediului care a lucrat cinci ani la acest proiect. Cum privesc oamenii aceste idei? Ei bine, o parte a perspectivei este a aceea de a privi carbonul ca un bun.

Procesul reciclarii foloseste caldura si “catalizatori speciali” pentru a scinda CO2 dupa combustie. Carbonul rezultat are un aspect de carbune pulverizat. Apoi el este ori reinjectat intr-o “camera, ori transportat sub forma de palet.” O alta conversie a CO2 la care se lucreaza este transformarea acestuia in acid formic.

Un prototip a fost deja testat in Kamloops in 2006. Apoi din nou in 2008 si a treia testare are loc acest an. Cundliffe afirma ca rezultatele au fost “asa cum ne-am asteptat si chiar mult mai bine.” Aceste vesti sunt extraordinare si se pare ca sunt multe de asteptat de la descoperirea lui Cundliffe.

Sursa:  www.buildinggreentv.com

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente