Reciclarea ajuta planeta

ReciclareTrebuie sa educam societatea ca sa fie constienta ca reciclarea ajuta foarte mult planeta, dar asta se face numai prin practica. Daca am recicla toti, sanatatea Terrei ar fi mai buna. Haideti sa ne ajutam planeta sa fie un loc frumos in care sa traim !

Reciclarea nu consta numai in faptul ca trebuie sa utilizam lucrurile pe care altii nu le mai folosesc…Este mai mult decat o actiune, este o conceptie care consta in faptul ca nu trebuie sa folosim lucrurile numai atunci cand ne trebuie, iar dupa aceea sa le aruncam.

Dar ceea ce ne intereseaza cu adevarat sunt ramasitele care se strang in urma consumului zilnic, gunoiul. Eliminarea acestui lucru este un proces care se obtine numai prin educatie, dar pana cand o sa atingem acest obiectiv, presupusele ramasite trebuie sa se transforme in ceva util, ca sa nu distrugem in continuare mediul inconjurator.

Ca o prima masura pe care trebuie sa o luam este sa educam societatea ca sa fie constienta ca reciclarea ajuta planeta, dar asta se poate realiza numai prin practica.
Trebuie sa impartim gunoiul in biodegradabil si degradabil. Gunoiul natural se poate ingropa, fiind benefic pentru sol, iar cel artificial trebuie colectat in functie de categorie: sticla, carton, hartie, aluminiu si plastic. Aceste ramasite se colecteaza si se inmagazineaza, fiind mult mai usor pentru oameni sa arunce gunoiul in pubele special facute pentru fiecare din aceste categorii. Gunoiul se inmagazineaza, dupa care se vinde la kilogram firmelor de reciclare.

Refolosirea obiectelor

Cu cat refolosim mai multe obiecte, cu atat producem mai putin gunoi. Este de preferat sa cumparam lichide in sticle de sticla returnabile, care trebuiesc inapoiate atunci cand cumperi altele noi. Cand folosim hartie de scris, trebuie sa scriem pe ambele parti si nu doar pe una. Putem folosi cealalta parte pentru a lua notite, insemnari, desene, etc. Hartia mai veche o putem folosi la impachetare. Daca folositi filtru de cafea, cumparati filtru reutilizabil. Este mai ieftin si produce mai putin gunoi. Te-ai saturat de jucariile tale, sau ai crescut si nu te mai joci cu ele ? In loc sa le arunci la gunoi, le poti da altor copii, prin intermediul asociatiilor caritabile, de exemplu. Hainele care ti-au ramas mici poate pot fi de folos altor persoane. Nu uita ca nu toti copiii au aceleasi sanse. Lemnul si obiectele vechi deasemenea pot fi utilizate in alte scopuri. Cauta in orasul tau zone in care se colecteaza aceste lucruri.

Reciclarea

Consta in reutilizarea materialelor pentru a fabrica produse similare. Acesta trebuie sa fie ultimul pas din cele trei mentionate. Daca nu poti sa reduci consumul unui material anume si nici sa-l refolosesti, atunci ia in calcul acest lucru cand il cumperi.

Ce se poate recicla fara nicio problema ?

Hartie, carton, sticla si resturi de mancare, etc. Convinge-ti colegii de la institut sau de la locul de munca sa foloseasca hartie reciclabila si sa pastreze legatura cu firme care recicleaza hartia folosita. Asa, nu doar ca hartia nu se va arunca la gunoi, ci se va intoarce inapoi la tine sub forma de hartie reciclabila. Sa nu uiti niciodata ca pentru a folosi hartie, a trebuit sa moara un arbore. Acasa trebuie sa separi hartia ( ziare, coli, etc ) de cartonul care nu-ti mai foloseste. Afla unde este cel mai apropiat loc de colectare a hartiei. Daca nu gasesti bauturi lichide in sticle reciclabile, cumpara in sticle de sticla, dar mai intai verifica la magazin daca le primesc inapoi pentru a putea fi reutilizabile. De fiecare data, este de preferat sa reutilizam, ca sa nu fie nevoie sa consumam atata energie pentru a face altele noi.

Sursa: Greenpeace

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente