Recipiente de colectare a deseurilor reciclabile pentru clujeni, in valoare de 14 milioane de lei

Recipiente de colectare a deseurilor reciclabile pentru clujeni, in valoare de 14 milioane de lei
Recipiente de colectare a deseurilor reciclabile pentru clujeni, in valoare de 14 milioane de lei

Consiliul Judetean Cluj a anuntat marti ca a demarat actiunea de livrare a recipientelor pentru colectarea deseurilor reciclabile, achizitionate in cadrul proiectului “Sistem de Management Integrat al Deseurilor in Judetul Cluj” (SMID), proiect in valoare de 230 de milioane de lei. Potrivit unei informari transmise de CJ Cluj, furnizarea recipientelor “reprezinta una dintre principalele investitii realizate in cadrul proiectului”.

Recipientele, in valoare totala de peste 13,5 milioane de lei, vor fi furnizate de doua firme. “Vor fi livrate catre unitatile administrativ-teritoriale 7.820 de recipiente pentru colectarea deseurilor reciclabile, cu capacitatea de 1.100 de litri si 21.000 de unitati de compostare individuala cu capacitatea de 280 de litri”, se mentioneaza in informarea CJ Cluj.

Recipientele sunt in culorile specifice fiecarei categorii de deseuri, albastru pentru hartie/carton, verde pentu sticla, galben pentru plastic/metal. “Furnizarea acestor echipamente reprezinta inca un pas important in implementarea acestui proiect destinat imbunatatirii calitatii vietii si protejarii mediului inconjurator. Astfel, in perioada imediat urmatoare, reprezentantii Consiliului Judetean Cluj care fac parte din comisia de receptie a celor 7.820 de recipiente pentru colectarea deseurilor reciclabile cu capacitatea de 1.100 litri si a 21.000 de unitati de compostare individuala de 280 litri se vor deplasa in cele 81 de unitati administrative teritoriale (uat) in vederea transmiterii acestora in folosinta, in conformitate cu documentele de pozitie semnate si aprobate de catre toate uat-urile membre in ADI ECO Metropolitan”, a declarat vicepresedintele CJ Cluj cu atributii de presedinte, Vakar Istvan.

Prin proiect, CJ Cluj isi propune implementarea unui sistem integrat de gestionare a deseurilor, in conformitate cu standardele UE, in scopul eliminarii impactului asupra mediului si a riscurilor asupra sanatatii umane.

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial “Mediu” si CJ Cluj au semnat contractul de finantare nerambursabila nr. 133140/11.07.2011 pentru implementarea proiectului intitulat “Sistem de Management Integrat al Deseurilor in judetul Cluj”, in valoare totala de 229.898.892 lei fara TVA.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,544FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente