Reclame amplasate ilegal in parcuri

Spatiile verzi din Capitala sunt in continuare ocupate abuziv de panourile unor firme preferate de municipalitate, chiar daca noua Lege a spatiilor verzi interzice acest lucru
reclame pe spatii verzi
Cele mai flagrante incalcari ale legii se vad in parcurile Herastrau, Eroilor, Carol si Bordei. Totul se intampla sub ochii Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement (ALPA).

Nici nu s-a uscat bine vopseaua pe bancile amplasate in Parcul Bordei din sectorul 1, ca au si aparut primii “vizitatori”. Nu este vorba despre un val de bucuresteni dornici de o oaza de verdeata, ci de doua firme de publicitate outdoor, “United Media”, care a si infipt un panou cat poarta de acces in parc.

De la primarie la firma de outdoor

Calcand in picioare atat iarba, cat si Legea 24/2007 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din zonele urbane, reprezentantii acestei companii nu s-au limitat doar la Bordei.

Panouri inscriptionate “United Media”, dar si “Imperial Media” sunt imprastiate pe spatiile verzi din zonele Academiei si Fantana Miorita, precum si in parcurile Carol, Herastrau si Eroilor.

Ambele personaje implicate in aceasta situatie, directorul de la United Media, Claudiu Motoc, si responsabilul ALPA, Virgil Carstea, ridica din umeri. “Nu pot vorbi, pentru ca nu sunt in tara si sunt intr-o intalnire foarte importanta”, a spus Motoc, in timp ce Carstea a precizat: “Nu exista panouri in parc!”

Presedintele ONG-ului Eco-Civica, Nicolae Radulescu, a explicat insa ca mafia celor din publicitatea outdoor care au legaturi in primarii functioneaza in continuare, indiferent cate legi de protectie a spatiului verde s-ar da in Romania.

Un exemplu il dau si surse din domeniul outdoor, care sustin ca in conducerea firmei United Media se afla si Cristi Popescu, care ar fi fost functionar in Primaria Sectorului 2, la Serviciul de Publicitate.

Parcul Bordei. La intrare, o reclama obtureaza privelistea
reclame pe spatii verzi
“Carstea este cel mai mare spaguitor”

“Nu este legal sa mai construiasca nimic pe spatiul verde din Bucuresti, chiar daca vorbim de parc sau doar de un scuar. Asta e Legea 24/2007, dar cine sa o respecte?!”, a declarat Radulescu.

El a adaugat ca principalul vinovat este directorul de la Parcuri, Virgil Carstea, care elibereaza autorizatiile.

“Este cel mai mare spaguitor acest Carstea! Cand eu eram inspector la Mediu in Primaria Capitalei, trebuia sa informez superiorii inainte sa amendez pe vreunul dintre astia care au panouri”, a mai spus presedintele Eco-Civica. Virgil Carstea este deja pe lista neagra a primarului general Sorin Oprescu, urmand sa fie audiat in cadrul Comisiei de Disciplina.

Sursa: Adevarul

Articolul precedentImperiul dezastrului
Articolul următorAutomobilul electric pe trei roti

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente