Recomandari privind achizitia produselor ecologice

Recomandări privind achiziţia produselor ecologice
Recomandari privind achizitia produselor ecologice
Recomandari privind achizitia produselor ecologice

Redactorii publicatiei Recolta.eu fac o serie de recomanda adresate cumparatorilor cu referire la produsele bio. Sfaturile privesc etichetarea produse ecologice, dar si o serie de elemente pe care trebuie sa le aiba in atentie cumparatorul. Etichetarea trebuie sa fie realizata in conformitate cu normele Regulamentului CE 834/2007.

Atunci cand cumparati produse ecologice, verificati modul de etichetare al acestora, analizati eticheta care trebuie sa contina, pe langa denumirea sub care se vinde alimentul, lista de ingrediente si cantitatile acestora, cantitatea neta, modul de pastrare, data expirarii, locul de origine sau de provenienta a alimentului, concentratia alcoolica pentru bauturile la care aceasta este mai mare de 1,2%, mentiunea privind lotul de fabricatie.
Nu se recomanda cumpararea produselor preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie inscrierea datei de valabilitate si a ingredientelor cu potential alergen.
Nu trebuie cumparate produsele alimentare ecologice cu etichete neclare, sau care au lipsa inscrisurile obligatorii.
Nu trebuie cumparate produsele alimentare ecologice pe care data limita de consum este expirata sau daca aceasta este modificata sau depasita.
Nu cumparati produse alimentare ecologice din locuri neautorizate, unde nu pot fi asigurate conditii optime de depozitare si comercializare si nu se elibereaza bon fiscal, riscand sa achizitionati un produs neconform sau chiar care poate va poate afecta sanatatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *