Vanatorii din Suceava vor primi de la Directia Sanitar Veterinara cate 50 de lei recompensa pentru fiecare vulpe impuscata in padurile judetului.

Autoritatile spera sa limiteze astfel numarul cazurilor de rabie, anul acesta fiind depistate in Suceava 14 vulpi turbate. Petrea Dulgheru, seful Directiei, a anuntat, ieri, ca banii vor fi acordati doar vanatorilor care vor aduce cadavrul animalului la laboratorul institutiei.

Seful medicilor veterniari a precizat ca, la ora actuala, in judet traiesc in jur de 1.900 de vulpi, de patru ori mai mult decat ar fi necesar. Petrea Dulgheru a anuntat ca in urmatoarele zece week-end-uri se vor organiza partide de vanatoare, la care vor lua parte si reprezentanti ai Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi, ai Directiei Silvice, dar si ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Cinegetic Suceava.

Ultimul caz de rabie la vulpe a fost descoperit acum cateva zile, cand animalul salbatic a intrat intr-o gospodarie din Vatra Dornei si a muscat cainele din curte. “Ca urmare a confirmarii noului caz de rabie am instituit carantina in municipiul Vatra Dornei si pe o raza de 30 de kilometri. Toti cainii fara stapan vor fi impuscati pentru a preveni aparitia altor cazuri”, a spus Petrea Dulgheru.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here