Record verde la Crasna, locul inradacinarii a 20.000 de arbori

Record verde la Crasna, locul inradacinarii a 20.000 de arbori

Peste 500 de voluntari au participat sambata la o ampla actiune de impadurire in localitatea Crasna, ca urmare a unei campanii initiate de un post central de televiziune.

Printre cei care au plantat arborii pusi al dispozitie cu generozitate de catre Directia Silvica Gorj s-au aflat si membrii familiei Ponta, deputatul PSD, Victor Ponta, fiul acestuia si sotia sa Daciana, punand umarul, alaturi de numerosi studenti si de reprezentantii autoritatilor locale si judetene, la plantarea arboretului in zona satului Carpinis. Au mai fost prezenti aici, de asemenea, senatorul liberal Mircea Diaconu, pesedista Olguta Vasilescu, alaturi de colegii sai Toni Mihail Grebla si Mugurel Surupaceanu, toti parlamentari.

Pentru organizarea unei actiuni de o asemenea anvergura si-au dat concursul primarul si Consiliul Local al comunei Crasna, Consiliul Judetean cu o nota aparte pentru consilierul judetean Puiu Diaconescu, fiu al locului si Primaria Targu Jiu.

Seful judetului, Ion Calinoiu, a fost prezent la actiunea de plantare, alaturi de vicepresedintii PSD, Bebe-Viorel Ionica, Laurentiu Ciurel, Vasile Rabu, Ciprian Florescu, Andrei Maioreanu si alti membrii de seama ai partidului.

Cinci hectare de arboret

In cateva ore, pe o suprafata de aproximativ 5 hectare, au fost plantati puieti de paltin, molid si frasin. Si-au manifestat interesul de a participa la actiune pe langa Consiliul Judetean Gorj, reprezentanti ai Universitatii „Constantin Brancusi”, ai Colegiului National „Ecaterina Teodoroiu”, ai Colegiului National „Tudor Vladimirescu”, membrii ai TSD Gorj condusi de Radu Teodorescu, si ai Asociatiei Regionale pentru Dezvoltare Rurala. La actiune au participat si primarii din zonele adiacente comunei Crasna, alte personalitati locale precum si foarte multi voluntari. Senatorul Toni Grebla a tinut sa remarce excelenta contributie a mass-mediei gorjene in promovarea acestui eveniment, dar si a cetatenilor care si-au exprimat in numar mare intentia de a participa ca voluntari la aceasta campanie.

Ponta a subliniat problemele de mediu

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat cu ocazia acestei actiuni de plantare ca Romania are mari probleme de mediu pentru remedierea carora trebuie sa fie organizate cat mai multe astfel de campanii. „Nu prea este constientizata la noi importanta actiunilor de plantare, dar asta nu inseamna ca trebuie renuntat, ci, dimpotriva, trebuie perseverat pentru ca pana acum cativa ani nu se vorbea deloc de mediu in Romania, acum a inceput sa se vorbeasca”, a declarat Ponta. „As vrea sa vad cat mai multe actiuni de plantare organizate in Gorj, fara televiziuni insa, sa fie pur si simplu ca este nevoie. Gorjul, din fericire, inca mai are frumuseti naturale si daca lumea care sta aici nu are grija de ele, o sa se strice”, a completat seful PSD, care a pus umarul la aceasta actiune alaturi de fiu si de sotia sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *