Reflexe bune pentru un ecoturist atunci cand pleaca in vacanta

  0
  628

  De ceva vreme incoace auzim cat mai des termenul de turism ecologic. Dar la ce se refera oare cu exactitate ? Ecoturismul ne ajuta sa ne bucuram de frumusetea naturii, ne face sa ne intoarcem la origini, sa ne detasam de poluarea urbana si sa iesim din monotonia vietii.
  ecoturism
  Turismul ecologic consta in drumetii, cu scopul de a admira flora si fauna din zona, formele de relief, peisaje si ciudatenii ale naturii. Urcusul pe munte, plimbarile cu barca sau cu caruta te lasa sa te bucuri de frumusetile naturii, dincolo de orice urma de civilizatie.

  Ca sa fii un ecoturist adevarat nu ai nevoie decat de urmatoarele lucruri atunci cand pleci in vacanta:
  Valiza ecologica-Evitati orice fel de aparat care functioneaza pe baza de baterii si folositi cat mai mult lampi si incarcatoare solare. Luati la voi produse biodegradabile si cat mai putin poluante. Nu lasati gunoiul imprastiat, folositi saci de gunoi si nu folositi sticle de plastic.

  Respectul-Respectati natura, flora si fauna, nu rupeti florile, nu fotografiati ceea ce este interzis prin semn conventional. Adresati-va politicos localnicilor si celorlalti turisti.

  Nu risipiti-Limitati consumul de apa, la problemele actuale cu care se confrumta mediul, apa fiind un bun pretios.

  Ajutati turismul ecologic-Cazati-va si mancati la pensiunile locale sau la localnici, deoarece banii obtinuti din turism ajuta la conservarea comunitatilor si obiectivelor turistice.

  Respectand toate aceste lucruri nu numai ca esti un bun ecoturist, dar si o persoana cu care sa se mandreasca tara ta.

  Sursa: Medicina Naturista

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.