Vehicule eco pentru viitor

Odata cu atingerea punctului maxim de extractie a petrolului pe plan global vom fi nevoiti in viitor sa gasim noi mijloace de transport. Oameni creativi din toata lumea s-au gandit deja la vehicule alternative ecologice cu care ne vom deplasa.

Masina Helios creata de Kim Gu-Han de la Universitatea Duisburg-Essen din Germania se deplaseaza cu ajutorul energiei produsa de panourile fotovoltaice. Acestea au forma unor aripi si sunt retractabile.

Daca preferati sa fiti in aer atunci cand calatoriti puteti incerca un manunchi de baloane. Primul care a testat inovatoarea metoda a fost Larry Walters in anul 1982. Acesta a legat 45 de baloane de un scaun de gradina si s-a echipat cu o parasuta. Larry a aterizat dupa 45 de minute si a fost amendat pentru conducerea unui aparat care nu a fost certificat ca apt pentru zbor.


Aeronava Aeolus creata de Christopher Ottersbach este un vehicul sustinut in aer cu ajutorul unei mari cantitati de heliu ce poate zbura pana la doua saptamani. Aeronava poate transporta maxim patru persoane.


Xof1 este o masina solara inventata de Marcelo da Luz. Vehiculul a doborat numeroase recorduri mondiale. Aceasta este prima masina solara care functioneaza sub temperatura de inghet si care a fost condusa pe un drum inghetat, primul vehicul solar care a ajuns la cercul Arctic si care se poate incarca cu energie solara chiar si in timpul noptii. De asemenea, Xof1 a batut recordul si la cea mai lunga distanta parcursa de o masina solara.

Urmatorul vehicul este singurul submarin actionat prin pedalare de catre oameni. Proiectul a fost initiat de Universitatea de Inginerie Maritima din Sankt Petersburg si se poate scufunda pana la 30 de metri.

„Roata din iarba” a fost creata de catre un grup de studenti de la Scoala de Arhitectura Dalhousie. Ideea este cat se poate de eco, insa deplasarea cu ajutorul ei nu pare a fi tocmai comoda sau rapida.


Futurista masina-„zmeu” proiectata de Tsun-Ho Wang, Min-Gyu Jung si Sung-Je Do are cate un motor electric la fiecare anvelopa. Aripa se poate folosi si separat la navigat pe apa sau chiar si in aer.

Sursa: GreenMuze.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *